Menú

VNG tindrà els carrers d'Albert Salvany, Lluís Maria Xirinacs, Albert Virella i una platja de la República

Comparteix:
03/12/2014 11:51

El Ple de desembre aprova canvis en el nomenclàtor de la ciutat

El Ple de l'Ajuntament va aprovar dilluns canviar el nom de tres carrers de la ciutat i donar-li nom a un tros de la platja d'Aderró. L'actual carrer del Duc de la Victòria passarà a dir-se d'Albert Salvany i Bertran, el carrer del Duc d'Ahumada serà el de Lluís Maria Xirinacs i el carrer del Marqués del Duero portarà el nom d'Albert Virella i Bloda. A més, també es va aprovar donar el nom de platja de la República a una part de l'actual platja d'Adarró.

El regidor d'Urbanisme, Joan Giribet, va explicar que aquesta ha estat una proposta feta des de la Comissió de Nomenclàtor, formada per diferents tècnics i experts. A més, un dels noms, el de la platja, és una proposta que va ser presentada en una Assemblea Municipal Oberta per l'Associació Garraf per la República, que també va intervenir en el Ple.

Ple desembre 1 Intervenció de Neus Benavent en nom de l'Associació Garraf per la República

El regidor no adscrit, Francis Álvarez, es va mostrar contrari a la proposta i va demanar evitar les intencionalitats polítiques en els noms carrer, “perquè tothom s'hi senti còmode”.

Manel Claver, d'Iniciativa per Catalunya-Verds, va recordar que molts canvis de noms de carrer en el passat han estat imposats. “Els noms dels nostres carrers i places son la nostra identitat, ens alegrem molt per les tres persones. Aquesta ciutat va votar la república i la va defensar, no tan sols ho trobem correcte sinó que ens n'alegrem” va dir.

Per part de la Candidatura d'Unitat Popular, Raimon Ràfols va valorar positivament els canvis de nom vinculats a valors com la llibertat i la justícia. “Creiem que el nomeclàtor hauria de ser un reflex de la societat, òbviament que estan polititzats”.

El Portaveu del partit Popular, Sant Rodríguez, va explicar que no estava d'acord amb alguns dels canvis proposats, “no compartim Xirinacs ni platja de la República.”

Gerard Llobet, del Grup Municipal Socialista es va mostrar a favor de les propostes “per dignificar a persones vinculades a Vilanova i la Geltrú”.

Els punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups excepte el PP i el regidor no adscrit que hi van votar en contra.

Ple desembre 2 Ple desembre 3 Intervenció dels representants de la PAH

La sessió ordinària de dilluns va debatre una trentena de punts, entre els quals destaca la moció presentada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, PAH, per tal d'eradicar la pobresa energètica i garantir l'accés als consums energètics mínims vitals a la ciutadania de Vilanova i la Geltrú.

Ple desembre 4

Ple desembre 4

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Atenció a la ciutadania
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració