Menú

Cloenda del curs d'acollida 'Coneixement de la societat catalana'

Comparteix:
30/11/2018 15:03

7 persones de diferents orígens han fet el curs

Les persones participants del curs d'acollida que provenen de 7 països diferents (Marroc, Cuba, Pakistan, Senegal, Brasil, República Dominicana i Xile) han estat rebudes a l'Ajuntament per la regidora de Convivència i Equitat, Adelaida Moya.

El curs 'Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic' ofereix una introducció al funcionament de les institucions i administracions catalanes, i presenta els serveis i recursos que ofereix la ciutat.

La regidora els ha donat la benvinguda a Vilanova i la Geltrú, "una ciutat mediterrània, acollidora, amb una gran riquesa en entitats socials que són molt actives". Per això les ha animat a apropar-s'hi i a intercanviar experiències i coneixements, "com a enriquiment per la ciutat".

En nom de tot el grup, una de les participants ha volgut agrair les eines i la informació que els ha donat aquest curs de 15 hores, que els ha fet adonar de la necessitat d'aprendre la llengua, dels molts recursos que tenen a l'abast per formar-se, i de tots els serveis que poden necessitar en algun moment.
Curs acollida petita
A més de la recepció i l'entrega dels certificats, les persones participants han fet una visita a l'Arxiu Històric Comarcal, a la part noble de l'Ajuntament i un esmorzar a la Sala Noble de la Casa Olivella.

Els cursos d'acollida adreçats a les persones d'origen estranger s'imparteixen en tres mòduls: coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, orientació laboral i recerca de feina i llengua. La formació està prevista en la Llei d'acollida de les persones estrangeres immigrades i les retornades a Catalunya. Aquests cursos s'ofereixen gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya; i es van fent diverses edicions durant l'any.

A Vilanova i la Geltrú, el primer mòdul s'organitza des de la Regidoria de Convivència i Equitat amb la col·laboració de professionals d'altres departaments de l'Ajuntament i de personal extern. Les persones participants reben informació sobre els tràmits i els serveis que els ofereix l'OAC, l'Oficina d'Habitatge, Participació i Cooperació, el Banc del Temps, sobre eficiència energètica, Serveis Socials, Salut i Cultura.

Curs acollida

Curs acollida

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració