Menú

Jornada sobre la confidencialitat entre els professionals dels serveis socials i la sanitat

Comparteix:
07/11/2018 9:43

S'emmarca en el Model Col·laboratiu, un model d'atenció integrada entre diferents dispositius assistencials de Vilanova i la Geltrú

“La confidencialitat entre professionals: de la pedra a la sabata a caminar junts”, és el títol de la jornada que se celebrarà dijous 22 de novembre a la sala d'actes de la Politècnica.
La jornada està dirigida als professionals socials i sanitaris de Vilanova i la Geltrú, i té l'objectiu de resoldre els dubtes i dilemes ètics i jurídics que se'ls presenten a l'hora de conjugar el deure professional de mantenir el secret professional amb la necessitat de fer treball en xarxa amb professionals d'altres serveis.

Aquesta jornada de formació i reflexió en comú s'ha organitzat amb l'acompanyament dels experts de l'Observatori d'Ètica Aplicada a l'Acció Social, Psicoeducativa i Sociosanitària de la Fundació Campus Arnau d'Escala.

La jornada inclourà la conferència “Confidencialitat en els serveis socials i sanitaris”, a càrrec de Josep Ramos, metge psiquiatre, expert en planificació de serveis de salut mental i màster en Bioètica, i membre del comitè de Bioètica de Catalunya i del Comitè de Serveis Socials de Catalunya; juntament amb Francesc José Maria, advocat especialitzat en dret sanitari i membre del Comitè d'Ètica dels Serveis Socials de Catalunya.
També es farà un treball de dos dels casos exposats prèviament. La cloenda anirà a càrrec de Mercè Vidal, Secretària del Comitè d'Ètica dels Serveis Socials de Catalunya.

Fer formació conjunta és un espai més de cohesió que respon a l'objectiu principal del Model Col·laboratiu: anar creant voluntat i mirada comuna per treballar junts amb les persones i famílies que necessitin d'intervencions compartides.

El 2015 es va posar en marxa a la nostra ciutat aquest model d'atenció integrada sanitària i social, per tal de millorar l'atenció conjunta i coordinada entre diferents dispositius assistencials. Una millora en la prestació de serveis que comporta treballar junts amb persones i famílies que necessiten d'intervencions compartides. Actualment dins del Model Col·laboratiu treballen en paral·lel 5 grups de treball formats per professionals de diverses disciplines: treball social, educació social, medicina de família, psicologia, infermeria i psiquiatria. Són espais de reflexió i proposta que cerquen poder oferir una millor atenció a situacions complexes, alhora que són impulsors de protocols, com per exemple el recentment presentat Protocol d'Abordatge al Maltractament de la Gent Gran.

Els serveis públics socials i sanitaris que formen part actualment d'aquest treball en xarxa són els serveis socials municipals, els tres ambulatoris de la ciutat, el servei de pediatria, el Servei de Salut Sexual i Reproductiva, els Serveis de Salut Mental d'adults i d'infants, el Centre d'Atenció a les Drogodependència i el Centre d'Estimulació Precoç.

Doctor atenció primària

Doctor atenció primària

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Serveis Socials
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració