Menú

El Govern municipal estudia no iniciar la tramitació del planejament de l'Eixample Nord

Comparteix:
19/01/2015 15:23

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament creu que no cal precipitar-se si la Generalitat, part interessada en aquest procés, qüestiona ara l'increment d'edificabilitat

El Govern municipal està estudiant la possibilitat de no iniciar la modificació del PGOUM en relació al desenvolupament i la planificació de l'Eixample Nord. La proposta sobre el desenvolupament urbanístic d'aquesta zona del terme municipal de VNG, amb una superfície de 106 ha, ha estat objecte d'un informe negatiu per part de la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Generalitat que qüestiona, entre d'altres, l'increment d'edificabilitat a l'Eixample Nord.

Segons el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Giribet, "ens ha sorprès que la Generalitat, part interessada com l'Incasol en el procés, ens demani certes justificacions i ens sorprèn que en el moment que es va gestionar això no s'hagués justificat". Davant dels dubtes que ha evidenciat la Generalitat, el regidor Giribet ha dit que "veient aquests dubtes de la Generalitat potser és moment de deixar-ho i de cara a la propera legislatura iniciar aleshores el procés de tramitació, amb l'aprovació inicial de la modificació". En aquest sentit, Joan Giribet ha explicat que l'informe de la Generalitat fa referència a sectors que encara estan per desenvolupar al terme municipal. Així mateix, Joan Giribet creu que un projecte "que ve del 2007 ara no cal córrer i no ens volem precipitar". El regidor ha afirmat que s'han enviat totes les justificacions requerides a la Generalitat i des de l'Ajuntament s'ha fet la feina que calia fer.

Sobre els convenis signats amb l'objectiu de preservar Platja Llarga, el regidor d'Urbanisme ha dit que "pensàvem que estava tot molt ben lligat" per aquest motiu i "per responsabilitat pensàvem que havíem de tirar-ho endavant". Ara pèro, el regidor Giribet considera que si cal es poden tornar a prorrogar. Segons el regidor cal "fer un parèntesi per veure com s'enfoca aquesta operació important".

Audiència pública

Dissabte 31 de gener, a les 10 h, es farà a Neàpolis una audiència pública sobre l'Eixample Nord. Per participar-hi només cal inscriure's a través del web vilanova.cat o bé presencialment a l'OAC, fins al 30 de gener.
Eixample Nord

Eixample Nord

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració