Menú

El Govern considera 'manca d'ètica política' l'actitud d'alguns grups al Ple de dilluns

Comparteix:
07/10/2015 14:30

Juan Luís Ruiz lamenta el vot en contra de la CUP i Som VNG a la proposta sobre el Consorci de l'Eixample Nord

 El portaveu del govern, Juan Luís Ruiz, ha lamentat l'episodi que es va viure en el Ple del dilluns pel que fa al nomenament dels representants al Consorci de l'Eixample Nord. Ruiz acusa la CUP i Som VNG de “manca de lleialtat institucional” perquè les dues formacions polítiques s'havien manifestat d'acord amb la proposta en les reunions prèvies. “No recordo haver viscut una situació similar” ha dit el portaveu del govern, “estem parlant d'una qüestió estratègica, hi havia un consens, l'actitud de la CUP i després de Som VNG és una manca de lleialtat”.

La composició del Consorci de l'Eixample Nord es va quedar damunt de la taula abans de l'estiu per tal de buscar un consens entre totes les forces polítiques del consistori. La proposta que es va portar a votació dilluns, i que es va aprovar, nomena 5 representants del Ple per tal que modifiquin els estatuts del Consorci i que aquest permetin la presència de 7 membres per part de l'Ajuntament, un per cada formació política.

Juan Luís Ruiz ha dit que la proposta s'havia explicat per separat a cadascun dels grups i “semblava que no hi havia objeccions, al contrari, semblava que celebraven que tothom estigués representat al consorci. A més, en una comissió informativa que es va explicar, el representant de la CUP va dir que era una proposta que compartia.”

Per Ruiz el que va passar “és una manca d'ètica política. Podem entendre que no estiguin d'acord amb la proposta, però en política les formes són importants. Es van dir coses que no són certes. Hi havia un acord polític.” El portaveu del Govern ha “lamentat profundament” els fets. “Ens sembla que la política va més enllà d'aquest tacticisme totalment preparat, ens sembla que s'ha d'assumir quin és el resultat electoral, hi ha una majoria clarament en un sentit, una força democràtica ho ha d'assumir.”

Els representants del govern municipal han mostrat la voluntat de desbloquejar aquest tema i per això es reuniran de nou amb les formacions que van donar suport a la proposta en la votació.

Roda de premsa de valoració del Ple

Roda de premsa de valoració del Ple

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració