Menú

Les Dones amb memòria acaben el curs

Comparteix:
20/06/2018 15:09

Aquesta ha estat la dinovena edició del taller 'La història a les nostres mans'

El saló de Plens de l'Ajuntament ha estat l'escenari de la cloenda del curs 2017/2018 del taller La Historia a les nostres mans, format pel grup de Dones amb Memòria.

Durant el curs 1999-2000, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va promoure el taller La història a les nostres mans, conduït per la historiadora Judith Barbacil, i d'aquest taller en va sorgir el Grup de Dones amb Memòria. Des d'aleshores, es continuen trobant els dimarts de setembre a juny a la Politècnica, i s'han convertit en un taller únic al país.
L'objectiu del taller és donar visibilitat a la història amb perspectiva de gènere i recuperar la història de la ciutat a partir del valor de l'experiència en femení. Des de la seva creació, el grup continua recuperant la història local, i la transmet a les generacions més joves mitjançant diversos tallers que es realitzen a les escoles de primària i centres escolars de secundària i batxillerat a través del Programa d'Animació Educativa. Aquest conjunt de dones han contribuït a la recuperació de la història local a través de la col·lecció de llibres La Memòria del Futur.

En l'acte de cloenda, les Dones amb Memòria han estat rebudes per l'alcaldessa Neus Lloveras, i la regidora de Polítiques de Ciutadania, Blanca Albà, que han fet una valoració molt positiva del taller i del paper de la dona en la memòria col·lectiva de la nostra societat. Com recordava l'alcaldessa, "la reconstrucció de la nostra història local és molt important, i especialment des del punt de vista de la dona, que ha tingut sempre un paper molt destacat en el desenvolupament de la societat, i ha estat molts anys invisibilitzat".
Cloenda Dones amb memòria petita
La dinamitzadora del taller, la historiadora Judith Barbacil, i algunes de la seixantena de participants al taller han llegit textos recordant els aspectes treballats especialment aquest curs, com l'etapa de la Transició.

El 18 de setembre el Grup de Dones amb memòria reprendrà el curs de nou, obrint el taller a totes les dones que estiguin disposades a compartir els seus coneixements i records.

Cloenda Dones amb memòria

Cloenda Dones amb memòria

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Gent Gran
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar l'experiencia del visitant a la nostra web
Moltes gràcies per la teva col·laboració