Menú

El barri de mar, immers en les festes de Sant Pere

Comparteix:
30/06/2017 12:19

Avui se celebra la subhasta de peix a l'antiga, i demà dissabte, la tradicional processó marinera en honor a Sant Pere Pescador

Vilanova i la Geltrú viu aquests dies una de les festes més sonades del seu calendari festiu: les Festes de Sant Pere.
El barri de mar es bolca en un farcit programa d'actes que s'allarga des del passat dia 16, quan es va presentar el cartell d'enguany dissenyat per Òscar Estruga, fins al 8 de juliol, quan la 14a edició del Correfoc de Mar posarà el punt final a la festa.
Dijous 29 de juny se celebra la festivitat de Sant Pere Pescador, dia central de les celebracions. La jornada va començar a l'església de Mar amb una missa cantada pel Cor Parroquial en honor a Sant Pere, patró dels pescadors i copatró de Mar, i oficiada pel rector Mn. Àlvar Pérez.
Els actes, organitzats per la Confraria de Pescadors i amb l'assistència de l'alcaldessa i diversos regidors, van continuar amb un homenatge als morts a la mar a la plaça del Port, amb una oració i l'oferiment de dues corones de llorer a la mar, amb les notes musicals de Sandra Avilés i Jordi Artigas de Musicàrea escola de música.
Tot seguit, al avant del monument al Pescador, es va fer una ofrena floral a la gent de la mar, com a reconeixement a l'esforç i la lluita diària de la gent de la mar, amb lectura poètica a càrrec de la poetessa Dolors Juan Ill.
I al local del Pòsit, un homenatge als pescadors jubilats i les vídues de pescadors, en forma de trobada per celebrar la festivitat de Sant Pere de la gent gran de la Confraria de Pescadors, amb refrigeri i actuacions musicals.

Podeu veure aquí algunes fotografies dels actes del dia de Sant Pere.

Podeu consultar tot el programa d'actes de les Festes aquí.

Sant Pere

Sant Pere

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració