Menú

Comunicat d'ERC sobre el trencament de govern a Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
11/04/2018 14:30

Comunicat d'ERC

Davant la nova situació política a la ciutat amb el trencament del govern sociovergent la setmana passada i després d'haver-nos trobat amb les principals forces polítiques del plenari de la ciutat posem de manifest que:

PRIMER. L'1 d'octubre va significar un abans i un després en la història del nostre país. Va ser un exemple de radicalitat democràtica i de mobilització ciutadana de forma pacífica i sense precedents. La repressió de les forces de seguretat de l'estat va ser desproporcionada i les conseqüències de l'aplicació de l'article 155 de la Constitución española de 1978 amb el suport del PP, C's i PSC-PSOE una vergonya per qualsevol força política que es consideri democràtica. Les preses i els presos polítics, les persones exiliades, la vulneració de Drets Humans fonamentals i la criminalització del  moviment pacífic –en especial èmfasi als Comitès de Defensa de la República- són mostres clares d'una situació indigna, injustificada, desmesurada i aberrant. És una situació que es va iniciar el 20 de setembre de 2017, que ha crescut en intensitat sense cap senyal de canvi d'actitud per part de les forces de l'Estat i que, des de finals d'octubre, la repressió i l'escarnissament amb què està actuant l'acció judicial ha anat en augment.

 

SEGON. Entenent que la situació política nacional després de la declaració de la República amb la posterior repressió de l'Estat i l'ocupació de les institucions catalanes amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitución española de 1978 on el PSC n'ha estat i n'és còmplice, el novembre de 2017 des d'ERC ja vam fer una crida al grup municipal de CiU a trencar el govern amb el PSC i procurar un govern ampli de concentració conjuntament amb les forces progressistes i republicanes del consistori. Aleshores les declaracions de l'alcaldessa foren que no tenia motius per trencar el pacte de govern amb el PSC perquè s'estava complint el Pla de Mandat acordat i calia diferenciar la política nacional de la política municipal.

TERCER. Des d'ERC, sempre hem cregut que aquests fets són tan greus que no es pot separar la política nacional de la local. Des del novembre de 2017 que CiU-PDECat té el compromís d'ERC d'un pacte d'estabilitat en el supòsit cas d'un trencament de govern. Encara no entenem perquè el trencament de govern no es va produir el novembre i es produeix just a un any vista de les eleccions municipals. Creiem que CiU (PDECat) posa per davant els interessos partidistes a les necessitats de Vilanova i la Geltrú i alhora manifestem que és una irresponsabilitat creure que la ciutat es pot governar amb tan sols quatre regidors, tal i com han exposat.

QUART. Després d'haver-nos reunit amb els principals partits polítics del plenari municipal per explorar espais d'entesa, des d'ERC ens reiterem en el compromís de garantir l'estabilitat en la política municipal de la ciutat i de treballar per fer possible aquest espai d'entesa. No podem deixar la ciutat paral·litzada i, davant la nova situació, totes les forces democràtiques convindria que féssim un pas endavant i assumíssim responsabilitats. Qui ha fet el pas de deixar el govern de la ciutat en aquestes condicions és qui ha de ser capaç, també, d'estar obert a procurar aquesta gran entesa, a ser generós i capaç de contemplar canvis que facilitin grans acords.

CINQUÈ. Per a ERC, la proposta continua sent la mateixa que vam posar sobre la taula al novembre. Mantenim la mà estesa per a formar part d'un govern de concentració democràtica que permeti tirar endavant la ciutat i el país. Emplacem doncs, la resta de forces democràtiques del consistori municipal a assumir responsabilitats conjuntament.

Dimecres, 11 d'abril de 2018.

Esquerra Republicana de Vilanova i la Geltrú.

ERC

ERC

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Grups municipals
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració