Menú

Es posa en marxa el Punt de Voluntariat

Comparteix:
30/01/2019 13:28

El servei està adreçat tant a les entitats de voluntariat com a les persones que volen fer tasques voluntàries a VNG

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú posa en marxa el nou Punt de Voluntariat de VNG (PV), un servei que s'ofereix des de l'Oficina d'Entitats i que s'adreça tant a persones interessades en fer voluntariat, com a entitats de voluntariat de la ciutat.
Aquesta setmana s'ha presentat el PV a les entitats de la nostra ciutat que estan relacionades amb el voluntariat, explicant els serveis que oferirà, realitzant un treball participatiu amb la trentena d'entitats assistents per conèixer les seves necessitats. L'acte ha comptat amb Eva Ribera, cap del Servei de Promoció de l'Associacionisme i el Voluntariat del Departament de Treball, Afers Socials i famílies; i amb membres de l'Observatori del Tercer Sector que han dinamitzat els grups de treball.

Els serveis que s'ofereixen a les persones que volen fer voluntariat són: informació sobre entitats i projectes de voluntariat que hi ha a la ciutat, assessorament personalitzat per escollir el projecte que més encaixi amb cada persona, acompanyament en l'experiència de voluntariat, i formació a l'entorn del voluntariat, a més de la creació d'una borsa de voluntariat.
En el cas de les entitats, se'ls ofereix: difusió de les crides de voluntariat, acompanyament en la redacció del Pla de Voluntariat (tal i com proposa la Llei), i cursos de formació a l'entorn del voluntariat (sobre captació de voluntariat, dinamització d'equips de voluntariat, elaboració del Pla de voluntariat, l'entrevista, o la integració de la persona voluntària a l'entitat).

L'Oficina d'Entitats
L'Oficina d'Entitats és un servei impulsat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que s'adreça tant a les entitats ja constituïdes com a aquelles persones que volen iniciar un projecte associatiu.
S'hi ofereix informació, suport en la gestió de tràmits relacionats amb les obligacions documentals de les associacions, un pla de formació en aspectes clau de les entitats, i eines i recursos d'actualitat en el món associatiu a través del Portal d'Entitats.
Com explicava la regidora de Participació, Blanca Albà, en l'acte de presentació amb les entitats, "les noves necessitats han portat l'Oficina a crear el Punt de Voluntariat, una finestreta única on orientar les persones que s'adrecen a l'Ajuntament interessades en temes de voluntariat". Aquest servei compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, i formarà part de la xarxa de Punts de Voluntariat d'arreu del territori.
Logo Punt de Voluntariat
L'Oficina d'Entitats - Punt de Voluntariat, que depèn de la Regidoria de Participació Ciutadana, es troba a l'edifici de l'Ajuntament, a la plaça de la Vila, 8, o al telèfon 93 8140000, extensió 2040, o al correu electrònic entitats@vilanova.cat

Més informació aquí

Presentació Punt de Voluntariat

Presentació Punt de Voluntariat

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació i cooperació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració