Menú

S'inauguren a La Sala tres exposicions relacionades amb la tradició tèxtil de la ciutat

Comparteix:
30/03/2009 12:55

Made in Vilanova, Trans-lúcids i Ex-play mostren l'art tèxtil a través de la visió de diferents creadors

El Centre d'Art Contemporani La Sala acull des de divendres tres exposicions que volen servir per retre homenatge a la tradició tèxtil de Vilanova i la Geltrú. Les mostres rememoren, des de la creació contemporània, la petjada de la indústria de teixits vilanovina en la societat civil i compten amb dissenys del vilanoví Pere Arenas, així com d'un llarg llistat de membres de l'Associació d'artistes i artesans del Foment de les Arts Decoratives (A FAD) i d'alumnes de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú (EMAiD).

Divendres a la tarda, la Regidora de Cultura Isabel Pla va presidir l'acte inaugural d'aquesta nova proposta artística a La Sala, després de les obres de millora de l'acústica d'aquest espai. Isabel Pla va explicar als assistents que “aquesta és la primera vegada que s'inauguren tres exposicions simultànies als tres espais de la Sala, i que representa una oportunitat única, ja que aquestes propostes només es podran veure a Vilanova”

A la Sala de les Voltes s'hi pot trobar Made in Vilanova i la Geltrú. Una exposició de Pere Arenes que mostra una col·lecció del vestuari representatiu de la societat vilanovina entre 1950 i l'actualitat.

També a la planta baixa s'hi pot veure l'exposició Trans-lúdics de l'A FAD. Es tracta del resultat de les creacions d'una selecció de 26 artistes reconeguts, que mostren la inclusió de materials com el plàstic, el metall o el paper en la consolidació de l'art tèxtil com un llenguatge més dins del panorama artístic contemporani.

La tercera proposta es pot visitar a la primera planta de La Sala. Allà, sis alumnes de l'EMAID ofereixen la instal·lació Ex-play, un treball sobre la compartimentació d'espais amb cordes, i que depenent de l'angle de visió el discurs que es percep és diferent.

Les tres exposicions han estat organitzades per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb el suport de Pere Arenes, l'A FAD i l'EMAiD, 

Més imatges de l'exposició

Inauguració exposicions La Sala

Inauguració exposicions La Sala

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració