Menú

Primera jornada de Voluntaris Lingüístics del Garraf i l'Alt Penedès

Comparteix:
24/11/2011 13:14

La jornada, organitzada pel CNL se celebra aquest dissabte a la Masia d'en Cabanyes

Aquest dissabte, 26 de novembre, la Masia d'en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú acollirà la I Jornada de Voluntaris Lingüístics del CNL de l'Alt Penedès i Garraf, organitzada pel mateix Centre de Normalització Lingüística, per reconèixer l'esforç i la dedicació de les persones catalanoparlants que han participat o participen en el programa Voluntariat per la llengua, col·lectiu imprescindible per a la bona marxa de les parelles lingüístiques, i per crear un espai de debat i intercanvi en què els assistents comparteixin experiències i aportin propostes de millora del programa. La Jornada, que s'iniciarà a les 10 del matí i s'acabarà a la 1 del migdia, també és oberta a les persones a qui els agradaria participar en el Voluntariat en un futur, encara que no ho hagin fet fins ara.

Aprenentatge mutu
La I Jornada de Voluntaris Lingüístics comptarà amb l'assistència de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, que donarà la benvinguda als participants, i que estarà acompanyada pel president del Consell de Centre del CNL, Sergi Vallès, i el representant del Consell Comarcal del Garraf, David Garcia. A continuació, la coordinadora del Voluntariat per la llengua al Consorci per a la Normalització Lingüística, Viqui Sanz, parlarà sobre la filosofia d'aquesta programa, i, tot seguit David Duran pronunciarà la conferència inicial titulada Es pot aprendre ensenyant?, per remarcar el fet que el Voluntariat per la llengua és una activitat en què aprenen i s'enriqueixen les dues persones que formen la parella lingüística.

Cap al migdia començaran els espais de debat i d'intercanvi en què els assistents, distribuïts en grups, tindran l'oportunitat de compartir les experiències personals i de reflexionar sobre els diferents aspectes del programa Voluntariat per la llengua. Seguidament, es projectaran uns quants esquetxos humorístics que fan paròdia de l'actitud que tenen molts catalanoparlants a l'hora de triar la llengua de conversa quan es relacionen amb persones nouvingudes, elaborats per la Plataforma per la llengua (en què participen coneguts actors dels programes de TV3 Crackòvia i Polònia), i el reportatge Entrevistes per la llengua, fet per l'entitat Tallers per la llengua. Cap a la una del migdia s'exposaran les conclusions de la Jornada.

Les persones que ho desitgin també tindran l'oportunitat de visitar el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, a la Masia d'en Cabanyes mateix. El centre ofereix una visió sobre la història, l'art i la vida quotidiana de la família Cabanyes, una nissaga que va marcar la història del Romanticisme al nostre país.


Voluntariat per la llengua
Voluntariat per la llengua és un programa de foment de l'ús social del català que neix al CPNL l'any 2002. L'any 2003, a partir de l'èxit de l'experiència i amb l'impuls de la Generalitat de Catalunya, el programa es va anar fent extensiu a tot Catalunya.

L'objectiu general és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d'aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la. A més, es promou entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra.

Masia d`en Cabanyes

Masia d`en Cabanyes

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració