Menú

Finalitza la campanya d'esporga d'arbres caducs i tanques arbustives

Comparteix:
31/03/2009 8:32

Durant la campanya, iniciada a l'octubre, s'han esporgat un total de 6.432 arbres i 10 quilòmetres lineals de tanques arbustives

L' Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Serveis Viaris, ha finalitzat la campanya d'esporga d'arbres caducs, iniciada el mes d'octubre de 2008.

La campanya ha finalitzat amb la major part dels objectius programats assolits, tret del carrer de la Llibertat, que a causa del temporal de vent a finals de gener ha quedat pendent per l'any vinent.

En total s'han esporgat un total de 6.432 arbres i 10 quilòmetres lineals de tanques arbustives. Del total de les unitats esporgades hi ha 1.324 palmeres i 435 plataners de grans dimensions. La resta d'arbres, de mida mitjana, corresponen a les diferents espècies alineades en voreres i places ( mèlies, oms, xops, truanes i la totalitat de les moreres de la ciutat)

Les tècniques que s'han utilitzat per fer l'esporga han variat en funció de l'espècie, la mida i la ubicació, emprant procediments com la brocada llarga, el retall i la reducció de capçada.

Un cop acaba la campanya, els equips d'esporga es reincorporaran als de manteniment per tal d'iniciar els treballs de ressembra dels parterres de gespa i escata d'escocells.

Durant tot l'any, però, es continuen esporgant els arbres perennes, que hi ha plantats en diferents punts de la ciutat, en funció de les seves necessitats o afectacions.

Esporga plataners de la rambla

Esporga plataners de la rambla

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració