Menú

Bona acollida i participació a la jornada 'Emprendre, una manera de viure'

Comparteix:
26/04/2012 17:06

La jornada ha posat sobre la taula les possibilitats reals de les dones com a emprenedores, gestores i creadores de noves oportunitats de negoci i activitat econòmica

Aquest matí s'ha celebrat la jornada 'Emprendre, una manera de viure' dedicada a l'emprenedoria en el sentit més ampli del concepte: des de l'emprenedoria per compte propi, per compte d'altri o com actitud davant la vida. Les ponències s'han desenvolupat a l'IMET i han comptat, en la seva inauguració, amb la presència de l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras; la primera tinenta d'Alcaldia i regidora d'Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació, Infància, Adolescència, Gent Gran i Equitat, Ariadna Llorens, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell.

Neus Lloveras, alcaldessa de la ciutat, durant l'acte d'obertura d'aquesta jornada ha manifestat que "ens queda encara molt de camí per fer per arribar a la igualtat real entre homes i dones". Per demostrar-ho, s'ha referit a xifres, entre d'altres, del món de la política. "Aquesta legislatura, a Catalunya hi ha només 135 alcaldesses, que són un 14% de les alcaldies". L'alcaldessa ha admès que s'ha avançat en aquesta qüestió, sobretot gràcies a l'obligació de paritat, però ha animat a continuar treballant per assolir la igualtat. Així mateix, ha llençat un missatge d'optimisme, fomentat en polítiques i iniciatives positives que s'estan realitzant, com per exemple la jornada que s'ha fet avui a l'IMET.

Per la seva banda, la regidora Ariadna Llorens ha fet un repàs històric de la consecució de drets i avenços en la igualtat que ha aconseguit la dona, sobretot en els darrers 100 anys, però ha remarcat que hi ha encara molt de camí per fer i que "els governs hem de ser ferms plantejant polítiques de gènere que eradiquin les discriminacions". Així mateix, ha justificat l'oportunitat de la jornada d'avui en temps de crisi, perquè tenint presents xifres com que el 60% de les persones universitàries són dones i que la dona sempre ha estat present en el món econòmic, "no ens podem permetre desaprofitar els coneixements, les habilitats, el talent i la motivació de què disposem".

Finalment, Montserrat Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones, ha explicat que, tot i que ja s'ha avançat molt en aquesta qüestió "venim de molt enrere i el camí que ens queda per fer encara és molt llarg". En aquest sentit, ha justificat que encara sigui necessari celebrar jornades i activitats d'aquest tipus perquè queda molta feina per fer, tot i que "el discurs s'ha d'actualitzar i superar amb accions. Hem de deixar de parlar d'allò de dones per parlar d'allò de tots".

Continguts de la jornada
El programa desenvolupat abraçava els principals continguts a tenir en compte per qualsevol persona amb inquietud i voluntat de tirar endavant un projecte de futur laboral basat en l'emprenedoria. Així doncs, les ponències han tractat qüestions com 'l'emprenedoria com a activitat vital'; 'la comunicació, eina imprescindible per a una bona emprenedora'; 'Emprendre en femení' i 'Mercat de treball actual i emprenedoria al Garraf'. La jornada ha estat un èxit notable de participació amb l'assistència de més de 60 persones inscrites. 

cloenda jornada emprenedoriaLa regidora Ariadna Llorens ha posat punt i final a la jornada, després de la taula rodona de dones emprenedores

La darrera sessió s'ha basat en l'experiència vital i professional que ha aportat Mireia Bertran, sòcia de l'empresa Artrivity i membre de Dones d'Empresa i la taula rodona a càrrec de Begoña Cartagena, de BC Coaching; Conxi Martínez, de Codmar; Núria Nicolau, de Gelats i Torrons Llorens i Laura Vilar de Differenttic. A la cloenda de la jornada 'Emprendre, una manera de viure' ha intervingut la regidora d'Equitat, Ariadna Llorens, qui ha seguit de forma continuada tota la sessió. El seu parlament s'ha centrat a destacar "la importància de promoure i impulsar polítiques des d'una perspectiva de gènere que es basin en una vesant de la dona activa, emprenedora, creadora i gestora". Per Ariadna Llorens és important que quan es parli de crear negocis, oportunitats econòmiques i llocs de treball "també hi hagi el potencial que hi poden aportar les dones de la nostra societat".

obertura jornada emprenedoria

obertura jornada emprenedoria

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Dones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar l'experiencia del visitant a la nostra web
Moltes gràcies per la teva col·laboració