Menú

El Ple aprova el pressupost municipal per 2018

Comparteix:
31/07/2018 15:16

La proposta inclou augmentar la dotació per habitatge social i manteniment de la ciutat, entre d’altres

 El Ple municipal va aprovar ahir el pressupost per 2018 amb els vots a favor del govern, l'abstenció de la CUP, Som VNG i les regidores no adscrites Carmen Reina i Ariadna Llorens, i el vot en contra del PSC, el PP i el regidor no adscrit Francis Álvarez.

La regidora d'Hisenda, Olga Arnau, va destacar que el nou pressupost vol ser "socialment més just i sensible a la diversitat vilanovina". Destaquen els augments per manteniment de ciutat, foment de les polítiques d'habitatge social, els ajuts a la infància i la consolidació dels agents de civisme, entre d'altres. Arnau va manifestar la seva voluntat que aquestes partides i imports tinguin continuïtat en el proper exercici, el 2019, per caminar de mica en mica cap a "uns pressupostos socialment més justos".

Ariadna Llorens, regidora no adscrita, va mostrar-se a favor de "fer possible que tiri endavant la proposta pressupostària, exigint certs compromisos" perquè "prorrogar els pressupostos no serviria per mantenir una ciutat amb noves necessitats". Llorens va demanar al govern "no amagar el cap sota l'ala i debatre amb l'oposició els principals reptes que encara la ciutat".

La regidora no adscrita, Carmen Reina, va qualificar la proposta com a "continuista, que no genera il·lusió ni expectatives". Per reina resulta insuficient l'increment de 70.000 euros en manteniment i va recordar que no havia estat inclosa la seva proposta d'un pla de xoc de neteja. "En comptes d'això augmenten 200.000 € les campanyes específiques de neteja. Em sembla injust perquè es concentra tot al mateix lloc, els barris perifèrics són els grans oblidats".

Carlos Remacha, del Partit Popular va criticar l'oferiment a participar del govern, "ens proposen que ho fem entre tots no perquè sigui la millor forma, sinó perquè no els n'hi queda una altra". El regidor del PP va mostrar el convenciment que la proposta a debat era una "modificació pressupostària camuflada" i va expressar la decisió de la seva formació de no "fer-se responsable dels interessos del govern. Aquest any hem perdut la confiança."

El regidor de Som VNG, Enver Aznar, va reconèixer una "certa millora" en la proposta i el fet que s'haguessin recollit suggeriments que venien de l'oposició, destacant l'increment en polítiques d'habitatge i serveis socials. "Valorem positivament l'increment que es fa, però no deixen de ser engrunes, es requereix polítiques públiques molt més potents, un ajuntament a l'ofensiva per garantir una vida digna per a tothom".

Per part de la CUP, Josep Asensio va qualificar de "fracàs de la política municipal" el fet d'estar debatent pressupostos el mes de juliol. El regidor es va mostrar partidari de "sacsejar de dalt a baix" tot el pressupost, "per això hem demanat fins a l'extenuació poder treballar pressupostos des de molt abans". Asensio va dir també que el govern havia tornat a "jugar a la tàctica del mal menor", i va explicar que la seva formació havia vinculat la seva abstenció a la inclusió en el pressupost de major dotació econòmica per qüestions com l'habitatge o l'economia social.

La regidora del PSC, Teresa Llorens, va recordar que la seva formació havia "estat expulsada" del govern el mes d'abril perquè "el PDECAT ha posat els interessos partidistes per damunt dels interessos de ciutat" i que la seva formació, fins aquell moment, "havia treballat de valent" i complert bona part dels compromisos adquirits. Llorens va trobar a faltar "una idea de ciutat. No hi ha un argumentari polític que expliqui cap a on camina la ciutat, és un pressupost per acontentar uns quants i poder sortir del pas".

El Ple d'ahir es va haver d'interrompre una estona per la presència d'un col·lectiu de persones que protestava pels desnonaments d'habitatges.

En l'ordre del dia hi havia altres punts destacats com ara l'aprovació inicial del Reglament de Participació Ciutadana i la modificació puntual del Pla General d'Ordenació per incloure l'ús residencial especial al sòl de sistemes d'equipaments col·lectius, espais esportius i equipaments educatius.

Ple pressupostos

Ple pressupostos

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració