Menú

Exposició sobre els 600 anys del poble gitano a Catalunya

Comparteix:
11/07/2018 12:33

L'objectiu és promoure la cultura gitana i posar en valor les aportacions d'aquest poble a Catalunya

S'ha inaugurat a la Casa del Mar l'exposició "600 Anys del Poble Gitano a Catalunya", que es podrà visitar fins al 20 de juliol.
El mes de novembre de 2015 es van complir els 600 anys de l'arribada del poble gitano a Catalunya. Atesa la rellevància d'aquest aniversari, el Govern de la Generalitat va acordar commemorar aquesta efemèride sota el lema "600 anys del Poble Gitano a Catalunya. Un poble dins un país", amb la voluntat de promoure la història i la cultura gitana com a part de la cultura catalana, fer difusió dels seus valors i de la seva contribució a la cultura de Catalunya, a més d'afavorir la igualtat i la no discriminació.

A l'acte d'inauguració hi van assistir el director general d'Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls; l'alcaldessa accidental de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau; i el responsable del Programa del Poble Gitano i Innovació Social, Ramon Vílchez; així com la regidora de Polítiques de Ciutadania, Blanca Albà; i el president de l'Associació Cultural Gitana de Vilanova i la Geltrú, Àngel Gimenez.
En els seus parlaments, Valls i Arnau van recordar "la necessitat de donar a conèixer la cultura gitana com a part de la cultura catalana, ja que sovint, la desconeixença de les tradicions del poble romaní ens ha portat a no valorar la gran contribució cultural, socials, lingüística i artística d'aquest poble".
600 anys poble gitano 250
L'acte va servir per veure el vídeo dels "600 anys del poble gitano a Catalunya", i perquè, en presència de la jove gitana Naiara Giménez, estudiant de batxillerat, es fes el lliurament dels diplomes als joves gitanos que han acabat primària.

La mostra itinerant s'emmarca en el conjunt d'accions i línies de treball recollides al Pla Integral del poble gitano a Catalunya 2017-2020, impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, des de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat. Una de les finalitats d'aquest Pla és la difusió i el coneixement del poble gitano i la seva cultura, com a punt bàsic del reconeixement institucional vers aquest poble. L'any 2001 el Parlament de Catalunya va reconèixer la identitat del poble gitano i el valor de la seva cultura com a salvaguarda de la seva realitat històrica, i va instar el Govern a contribuir a difondre el reconeixement de la cultura gitana i del seu valor per a la societat catalana.

600 anys poble gitano

600 anys poble gitano

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració