Menú

El poeta Miquel Desclot farà el Convit a la Festa Major de Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
01/08/2008 10:09

El tradicional parlament anirà precedit per l'entrada de regidors i pabordes, el dilluns 4 d'agost

Un dels actes que marquen l'inici institucional de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú és el Convit a la Festa, que cada any s'encarrega a un personatge del món de la cultura.

Enguany la lectura del convit anirà a càrrec del poeta Miquel Desclot. Nascut al Clot, Barcelona, l'any 1952, és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, i ha estat professor de la Universitat Autònoma de Barcelona entre els anys 1975 i 1980 i entre els anys 1982 i 1991. Miquel Desclot també ha estat lector i professor a la Universitat de Durham (Anglaterra) entre els anys 1980 i 1982, i professor convidat a la Universitat Pompeu Fabra , l'any 2007.

L'any 1971 va publicar el seu primer llibre de poesia, Ira és trista passió, i també el seu primer llibre per a infants, El blanc i el negre. Des de llavors ha anat publicant amb regularitat llibres de poesia, de literatura per a infants, de prosa memorialista, d'assaig i de traduccions poètiques i teatrals (Shakespeare, Molière, Blake, Wordsworth, Dante, Petrarca, Michelangelo, Goldoni, Apollinaire, Cardarelli i Saba, entre molts d'altres). A més també ha escrit sobre música i ha proveït textos per a compositors diversos.

La lectura del Convit a la Festa se celebrarà el dilluns 4 d'agost a les 11.30 hores, en un acte solemne que tindrà lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Prèviament hi haurà hagut l'entrada de regidors i regidores, acompanyats dels pabordes 2008, en un acte amenitzat pels grallers Flor de Violeta.

Miquel Desclot

Miquel Desclot

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració