Menú

Instituts de VNG participen al Parlament en el 70è aniversari de l'alliberament dels camps

Comparteix:
18/03/2015 17:39

La regidora d'Educació, Ariadna Llorens, va acompanyar la delegació vilanovina amb representants dels instituts Manuel de Cabanyes, Joaquim Mir i Lluch i Rafecas

Alumnes dels instituts Joaquim Mir, Manuel de Cabanyes i Lluch i Rafecas, van participar aquest dilluns al Parlament de Catalunya en l'acte de commemoració del 70è aniversari de l'alliberament dels camps de concentració nazis. La trobada amb joves de tot el país, va estar presidida per la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert i presentada per l'actor vilanoví, Sergi López.

En nom de l'Ajuntament de VNG, va ser present en aquest acte la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació, Ariadna Llorens. Durant la commemoració els nois i noies participants van tenir un paper actiu amb diferents intervencions fruit de la col·laboració que els instituts realitzen amb l'associació Amical Mauthausen a través de la Xarxa Mai Més. Aquesta Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme 'Mai Més' treballa amb ajuntaments, instituts i entitats ciutadanes la recuperació de la memòria històrica amb l'objectiu de sensibilitzar contra el feixisme.

Especialment emotiva va ser la intervenció de José Marfil Peralta, exdeportat al Camp de Mauthausen i fill del primer deportat espanyol, mort a Mauthausen l'any 1941. El relat de les seves vivències en aquell camp, fins al seu alliberament l'any 1945, esdevé un recordatori de la realitat històrica de la deportació republicana i les conseqüències per al país i per a les persones que en van ser víctimes.

Durant l'acte de commemoració van intervenir alumnes de diferents instituts catalans, entre els quals els nois i noies de l'institut Lluch i Rafecas de VNG. Així mateix, els joves de segon d'ESO de l'institut Manuel de Cabanyes van interpretar la canço 'Wiegala' (una cançó de bressol de la compositora Ilse Weber, morta a Auschwitz), amb la qual es va cloure aquest acte.

Parlament

Parlament

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració