Menú

El CEIP Vilanova IV passarà a anomenar-se Pasífae

Comparteix:
03/03/2009 14:41

Els pares i mares dels nens de l'escola van participar en l'elecció del nom a partir d'una votació

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat el canvi de nom del CEIP Vilanova IV, situat al carrer de la Mare Isabel Ventosa, per el de CEIP Pasífae.

La tria del nom es va fer a partir d'un qüestionari que el Consell Escolar del centre va enviar als pares i mares en el qual podien fer les seves aportacions. Després d'un primer buidatge va sortir un llistat de possibles opcions que es va tornar a enviar a les famílies per fer una votació final, en la qual el nom de Pasífae va ser el majoritari.

L'escultura de coure que porta aquest nom, situada a la platja de Ribes Roges, s'ha convertit en una figura emblemàtica de la ciutat, tant per aquells que hi viuen com pels que la venen a visitar.

L'obra de l'escultor vilanoví Òscar Estruga representa un toro gegantí amb una figura femenina al seu interior, una al·legoria del mite de Pasífae, una de les més conegudes llegendes cretenses.

Segons la mitologia grega, Pasífae, germana de Circe, va créixer com una princesa a Colquis i va ser donada en matrimoni al rei Minos de Creta. Posidó, déu del mar, va enviar un toro blanc al rei Minos perquè el sacrifiqués en el seu honor, però no ho va fer provocant així la ira del Déu.

Posidó es va venjar fent que la dona del rei s'enamorés bojament de l'animal. Sota les ordres de la reina, Dèdal, que era l'enginyera de l'època, va fer una vaca de fusta on Pasífae es va amagar. Així, Pasífae va poder consumar el seu amor amb el toro blanc i de la seva unió va néixer el Minotaure.

CEIP Pasífae

CEIP Pasífae

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració