Menú

El Centre d'Emergències de Catalunya manté la fase d'alerta per vent

Comparteix:
06/03/2009 9:53

L'alerta és manté durant tot el dia, tot i que s'espera que la força del vent pugui començar a afluixar a partir d'aquesta tarda

El Centre d'Emergències de Catalunya (CECAT) manté activada avui divendres la fase d'alerta del Pla PROCICAT per vent, la fase d'alerta NEUCAT, i la fase d'alerta d'Estat de la Mar.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir d'aquesta tarda el vent tendirà a afluixar progressivament i les ratxes màximes s'aniran concentrant al Pirineu, i a la zona del Empordà i a l'extrem sud de Catalunya. La previsió per demà dissabte, 7 de març, indica que el vent seguirà perdent força i només s'esperen alguns cops forts al Pirineu Oriental i Empordà.

No obstant això, mentre el CECAT no desactivi la fase d'alerta, cal seguir les recomanacions preventives emeses des del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació:

- Extremar al màxim la precaució en la realització d'activitats a l'aire lliure, especialment pel que fa a activitats de muntanya i/o en les zones arbrades.

- Als ports, clubs nàutics i confraries de pescadors, que prenguin les mesures adients pel que fa als amarratges d'embarcacions i a la navegació.

- Pel que fa als municipis, aplicar les mesures específiques quant al seu mobiliari urbà, enllumenament dels carrers, motos i cotxes aparcats, grues, contenidors de brossa i arbrat en general i les activitats de pública concurrència.

- Evitar deixar testos o elements decoratius a les terrasses, en llocs on puguin caure al carrer. Recollir tendals i assegurar tots els elements exteriors que puguin sortir volant com tendals, antenes i altres.

- Tancar portes i finestres i baixar completament les persianes.

- En cas de desplaçaments per carretera, si cal circular, s'ha de fer extremant les precaucions, sobretot a autopistes i vies ràpides, especialment pel que fa a camions i caravanes. Cal informar-se, abans de circular, de l'estat de la xarxa viària trucant al 012 (telèfon d'informació ciutadana) o a la web del Servei Català de Trànsit.

- En el cas del Pirineu tenir en compte que alguns remuntadors a les pistes d'esquí es poden veure afectats.

- Es recorda que en situació de previsió de forts vents existeixen prohibicions per fer foc i per a la realització de cremes des de la Direcció General de Medi Natural.

Estat de la Mar

Estat de la Mar

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Seguretat i protecció ciutadana
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració