Menú

El Govern vilanoví treballa en l'elaboració del Pla d'Infància i Adolescència de la ciutat

Comparteix:
19/11/2012 9:36

Es tracta d'una eina estratègica que definirà les polítiques i actuacions municipals del col·lectiu d'infants i adolescents de VNG

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú treballa des de les Regidories del Pla d'Infància i Serveis Socials en l'elaboració del Pla d'Infància i Adolescència (PLIA). Aquesta és una eina de planificació estratègica que ha de permetre definir, ordenar i impulsar les polítiques i actuacions a nivell municipal en matèria d'infància i adolescència a la nostra ciutat.

Aquest pla ha de comptar amb tots els agents socials del territori implicats en el col·lectiu i té vocació de projecte de ciutat que s'adreça als infants i adolescents de 0 a 18 anys.

La primera tinenta d'alcaldia i regidora del Pla d'Infància i Adolescència de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, va explicar els principals objectius del Pla d'Infància i Adolescència en el marc de la Festa dels Drets dels Infants, que es va celebrar dissabte a la plaça de la Vila, de la ciutat.

Segons Ariadna Llorens "actualment hem de veure quins serveis hi ha a la ciutat, analitzar tot el que es fa i veure com podem homogeneïtzar i coordinar serveis per treure'n el màxim profit". La regidora del Pla d'Infància i Adolescència ha afirmat que "cal detectar si hi ha duplicitats o mancances" i crear protocols d'actuació en l'àmbit de 0 a 18 anys.

Objectius del Pla d'Infància i Adolescència
El principal objectiu del Pla d'Infància i Adolescència de VNG és conèixer la situació actual d'infants i adolescents. Vilanova i la Geltrú és una ciutat que compta amb molts serveis i recursos adreçats al col·lectiu i des de la Regidoria del Pla d'Infància s'ha cregut necessari endreçar i reflexionar sobre les actuacions que actualment es desenvolupen. Des del Govern municipal es creu que s'ha d'establir una estratègia global que impulsi les polítiques destinades a millorar les condicions de vida dels infants i adolescents de la nostra ciutat, a curt, mig i llarg termini en qualsevol àmbit (prevenció, protecció, atenció, promoció i participació).

Per aquest motiu a l'hora d'elaborar aquest pla i, en el futur, a l'hora d'implementar-lo, cal comptar amb les diferents Regidories i àrees implicades amb el col·lectiu, així com també amb els agents socials i els mateixos infants i joves objecte d'aquest pla.

En termes generals, el PLIA contempla vuit objectius en base als quals es desenvoluparan les accions que es derivin d'aquest pla:

1. Incorporar la perspectiva de la infància en totes les polítiques municipals.
2. Potenciar l'accés dels infants i adolescents a tots els serveis que es considerin necessaris per al seu ple desenvolupament.
3. Tenir present les necessitats de les diferents franges d'edat i potenciar la continuïtat dels serveis que atenen les diferents edats.
4. Introduir la perspectiva de gènere.
5. Treballar des de la prevenció.
6. Cobrir les necessitats bàsiques de les famílies per poder donar resposta a les necessitats dels infants i adolescents.
7. Establir un sistema estable de recollida de dades i actuacions que ens permeti fer un seguiment i anàlisi de l'evolució de la situació.
8. Treballar i analitzar com donar continuïtat als recursos limitats i condicionats.

Calendari del PLIA
El Pla es troba actualment en fase de diagnosi. Prèviament s'ha dut a terme la fase preparatòria en la qual s'han establert els diferents espais de treball i de participació i s'ha constituït el grup motor.

Des de la Regidoria del Pla d'Infància es preveu que la fase de diagnosi estigui finalitzada a finals d'aquest any 2012 i aporti informació sobre els recursos existents; una anàlisi quantitativa i qualitativa de la infància i l'adolescència al nostre municipi i conèixer la visió que els agents implicats en l'àmbit d'infants i adolescents tenen de les necessitats i situació d'aquest col·lectiu.

Finalment, el Govern municipal preveu poder iniciar la fase de redacció de propostes en el primer trimestre de 2013. En aquest sentit, aquest darrer apartat establirà els objectius del pla; reordenarà les accions i definirà si en calen de noves i definirà l'estructura organitzativa del pla. 

festa infants 2L'obra 'La ciutat dels Drets Humans' de la companyia Lapsus

Celebració de la Festa dels Drets dels Infants
Dissabte a la tarda la plaça de la Vila de VNG va acollir la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants, que se celebra aquest dimarts 20 de novembre. La diada va tenir enguany la nostra ciutat com a seu de la festa de les comarques del Baix Penedès i Garraf i va comptar amb la participació dels esplais de la Federació d'Esplais Catalans, Esplac, així com dels esplais de la ciutat i la coral infantil l'Estrop.

Durant tot el dia els nens i nenes van realitzar diverses activitats i jocs i a partir de les 16h, van participar de la festa, amb la representació de l'obra ‘La ciutat dels drets humans' a càrrec de la companyia Lapsus i la lectura del manifest dels Drets dels Infants i també dels Drets dels Infants reconeguts per les Nacions Unides. La celebració, en la qual hi van participar l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, la regidora del Pla d'Infància, Ariadna Llorens i els regidors del grup municipal socialista, Joan Martorell i Gerard Llobet, va finalitzar amb la interpretació de la cançó 'La puça i l'elefant' a càrrec de la coral l'Estrop.

Album de fotos de la Festa dels Drets dels Infants 2012

festa infants 1

festa infants 1

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Infància
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració