Menú

El president Torra expressa el compromís del govern amb el desplegament de la Vegueria Penedès

Comparteix:
15/03/2019 12:33

Torra encapçala l'Assemblea municipalista del Penedès, que ha aplegat els alcaldes del Baix i l'Alt Penedès, el Garraf i l'Anoia, els presidents dels consells comarcals i la Plataforma Provegueria Penedès

El president de la Generalitat, Quim Torra, va expressar dijous des del Vendrell "el compromís" del Govern amb el desplegament de la vegueria del Penedès, perquè, va dir, "hi guanya Catalunya". "La República per la qual treballo és un país equilibrat, sostenible, amb oportunitats arreu del territori", va afirmar.
 
El cap de l'Executiu va encapçalar al Vendrell l'Assemblea municipalista del Penedès, el primer acte de la nova vegueria, que va reunir els alcaldes del Baix i l'Alt Penedès, el Garraf i l'Anoia, els presidents dels quatre consells comarcals i la Plataforma Provegueria Penedès.
 
Davant la setantena d'alcaldes de la Vegueria el president va afirmar que "sempre que hem fet al país reivindicacions que han sortit de manera lliure de la ciutadania, des de baix, han pogut tirar endavant quan han trobat complicitat de les institucions". "Aquesta vegueria que tothom dibuixava o somniava la vau haver de lluitar des de baix i defensar davant les administracions", va recordar, i va agraïr la feina feta en aquest sentit pels alcaldes de les quatre comarques i la Plataforma Provegueria Penedès. "Reivindiqueu i defenseu sempre la vostra terra i feu-ho arreu", "feu-ho pel Penedès i per la nació sencera", va dir.

En la seva intervenció, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va agrair el compromís del President de la Generalitat amb la Vegueria del Penedès. "Des del territori hem de vetllar perquè es faci el desplegament de la Vegueria, amb tots els recursos necessaris i potenciant les sinèrgies entre les quatre comarques, per fer que el Penedès sigui un territori clau en una Catalunya descentralitzada".
 
En l'acte també van intervenir l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; l'alcalde d'Igualada, Marc Castells; l'alcalde de Vilafranca del Penedès i delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, Pere Regull; la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, i el president de la Plataforma Provegueria Penedès, Fèlix Simon.

El Parlament de Catalunya va aprovar el febrer de 2017 la creació de la vegueria del Penedès. El juliol de 2018 el Govern va nomenar Pere Regull com a delegat del Govern a la zona.

Vegueria amb Quim Torra

Vegueria amb Quim Torra

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar l'experiencia del visitant a la nostra web
Moltes gràcies per la teva col·laboració