Menú

Reconeixement a les escoles amb cuines promotores de l'alimentació mediterrània

Comparteix:
10/06/2014 14:38

Al projecte, nascut l'any 2010, ja s'hi han adherit 13 de les 18 escoles que hi ha a la ciutat

Aquest migdia s'ha fet l'acte de lliurament de les acreditacions als responsables dels menjadors escolars que participen al projecte "Escola amb cuina promotora de l'alimentació mediterrània". L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, i del regidor de Salut, Francesc Xavier Sánchez. 

Les noves acreditacions d'enguany han estat per a les escoles L'Aragai, Canigó, Sant Bonaventura, La Pau i El Cim. Així mateix, s'han renovat les acreditacions de 2010 i 2012 a les escoles Sant Jordi, Ginesta, Llebetx, Cossetània, Divina Providència, Escola Pia, L'Arjau i Margalló.

L'acte és el reconeixement públic que l'Ajuntament fa, a través de la regidoria de Salut, a les cuines de les escoles de la ciutat que compleixen un seguit de requisits, amb els quals es considera que són promotores de l'alimentació mediterrània. Els seus responsables han rebut de mans de l'alcaldessa el distintiu corresponent a aquest any, pel que fa a les escoles que renovaven el seu compromís, així com el distintiu per les escoles que enguany s'hi han incorporat.

El projecte ECPAM, (Escola amb cuina promotora de l'alimentació mediterrània) es va crear l'any 2010. Dins dels criteris per poder formar-hi part hi ha la utilització de l'oli d'oliva en la cocció dels aliments, la presència diària de verdura, primers plats rics en hidrats de carboni complexos, presència de peix com a mínim un cop per setmana, postres a base de fruita fresca, presència de carn vermella un màxim de dues vegades per setmana, preferència de coccions al forn, planxa i vapor, i presència de llegum com a mínim un cop per setmana. Les escoles participants també es comprometen a una adhesió completa del programa d'educació alimentària i nutricional i a la realització d'activitats esportives extraescolars.

L'any de la seva posada en marxa s'hi van acreditar 5 escoles. L'any 2012 s'hi van afegir 3 més i, durant aquest 2014, s'hi ha sumat cinc nous centres. En l'actualitat el programa compta amb 13 dels 18 centres que hi ha a la ciutat.

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras ha dit sentir-se molt orgullosa del treball realitzat per aquestes escoles, ja que els temes relacionats amb l'alimentació dels infants són molt importants. "Tots plegats heu dut a terme un treball molt important pel que fa a l'adquisició d'hàbits. Els tallers ensenyen hàbits als nens i nenes, i això és bàsic en el seu procés d'aprenentatge, ja que els valors que els hi aporten són molt importants per la seva educació" L'alcaldessa ha agraït també el treball dels professionals del departament de salut, per ser capaços d'explicar aquestes bones pràctiques de manera divertida i entenedora.

El regidor de Salut Francesc Sànchez també ha volgut agrair el treball i l'esforç de tots els implicats en el projecte, sobre tot pel que representa el foment de les bones pràctiques en l'alimentació. "És fonamental aconseguir que els nostres nens i nenes adquireixin hàbits saludables des de ben petits, i el que és més important, que aquest treball es mantingui de manera constant, per garantir que aquests hàbits no es perdin". 

Les escoles que en formen part son: Sant Jordi, Ginesta, Llebetx, Cossetània, Divina Providència, Escola Pia, l'Arjau, Margalló, L'Aragai, Canigó, Sant Bonaventura, La Pau i El Cim.

L'any 1994 la Regidoria de Salut va començar a realitzar els primers tallers del programa d'educació alimentària i nutricional. Des d'aquella data el programa s'ha anat ampliant i, actualment, compta amb 8 tallers adreçats a educació infantil i primària, en els que cada any, hi participen al voltant de 4.000 alumnes. Al llarg d'aquests 20 anys hi han participat 75.618 nens i nenes. Aquests tallers es complementen amb una oferta de xerrades a pares i mares, l'assessorament nutricional als responsables dels menjadors escolars i la revisió periòdica dels menús. 


Escoles cuina mediterrania

Escoles cuina mediterrania

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Salut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració