Menú

El Govern satisfet de la unanimitat en l'aprovació de les beques per a infants amb diversitat funcional i d'algunes de les mocions

Comparteix:
07/11/2018 14:07

El Ple de novembre va debatre també sobre qüestions com el dret a la mort digna i l'eutanàsia o la preservació del medi ambient

El Govern municipal de Vilanova i la Geltrú ha destacat de la sessió plenària ordinària de novembre, entre d'altres, l'aprovació inicial de les bases reguladores de les subvencions destinades a infants i joves amb diversitat funcional.

Aquesta qüestió, ha afirmat l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras "és un tema nou ja que fins ara no hi havia ajuts destinats a subvencionar les activitats extraescolars d'aquest col·lectiu". L'alcaldessa Lloveras ha expressat la satisfacció pel fet que l'acord hagi comptat amb un suport total afirmant que "com a govern ens va agradar molt aprovar aquest punt per unanimitat". En aquest sentit, Neus Lloveras també s'ha referit al suport unànime que tot el Consistori va brindar a la moció en relació al debat amb la comunitat educativa sobre un nou marc regulatiu de l'espai de migdia als centres educatius públics. L'alcaldessa de la ciutat ha destacat que "el Ple es va posicionar al costat de les famílies en aquesta qüestió amb l'objectiu que sigui possible el debat".

Finalment l'alcaldessa també s'ha referit a la unanimitat que va acompanyar la moció de suport al dret a morir dignament i a la despenalització de l'eutanàsia. Per a l'alcaldessa és possible que aquest "sigui un tema tabú, però es bo que se'n parli".

El Ple d'aquest mes de novembre també va tractar altres qüestions importants corresponents a l'àmbit de control dels òrgans de la Corporació. D'entre aquests el regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, Xavier Serra, n'ha destacat dos acords de col·laboració amb l'Agència Catalana de l'Habitatge. D'una banda l'acord per fer un seguiment més estret i directe de les Inspeccions Tècniques d'Habitatges (ITE). Segons Xavier Serra, "aquest és un tema important perquè les condicions del parc d'habitatges de la ciutat han de ser bones i l'administració n'hem d'estar vigilants". D'altra banda, ha explicat el regidor Serra "també vam donar compte de l'acord amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per a l'adequació  dels habitatges que es poden expropiar temporalment als bancs per un interès social" i de l'acord entre "l'Ajuntament i l'Agència Catalana de l'Habitatge per a la gestió de 5 habitatges cedits en règim de lloguer a entitats socials", un conveni que es renovava anualment i que ara s'ha signat per 4 anys. Per al regidor d'Habitatge la col·laboració entre l'Ajuntament de VNG i l'Agència Catalana de l'Habitatge ha de ser constant i amb aquest objectiu es farà properament una reunió amb la direcció general de l'Agència de l'Habitatge per tal d'incrementar aquesta col·laboració. El regidor ha clos la informació referent a l'OLH esmentant que  "són temes importants que responen a la voluntat de dotar de més capacitat de gestió l'Oficina Local d'Habitatge".  

Finalment, Xavier Serra ha destacat de l'apartat de mocions les dues que feien referència al medi ambient. En primer lloc la moció de la CUP a favor de la Marxa pel Clima 2018, aprovada per unanimitat del Consistori i la segona, presentada conjuntament pel PSC i la regidora Ariadna Llorens, en nom d'entitats ambientalistes, per a la recuperació i protecció de l'agricultura, dels espais naturals urbans i de l'entorn natural i rural de Vilanova i la Geltrú. Xavier Serra ha valorat que "es destinarà el 0,5% de l'IBI a polítiques mediambientals i de recuperació del territori". Sobre ambdues mocions el regidor de Medi Ambient ha destacat "que són iniciatives molt bones i que cal potenciar".

 

rp govern

rp govern

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració