Menú

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer rep una donació d'obres de Damià Torrents

Comparteix:
13/03/2009 12:42

El fill de l'artista, Jordi Torrents, ha lliurat a la institució una quarantena d'obres, principalment escultures

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer ha rebut aquest mati la donació de quaranta obres de l'artista vilanoví Damià Torrents. Ha estat el seu fill, Jordi Torrents, qui ha fet l'acte de lliurament de les obres a la institució vilanovina mitjançant un acord que ha signat ell mateix i l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena.

La donació, que consta de vint-i-set escultures, dotze dibuixos i un manuscrit inèdit, escrit pel propi artista i que mai va arribar a ser publicat, incrementarà el llegat de Damià Torrents que actualment ja forma part del fons del museu.

Durant l'acte d'aquest matí, l'alcalde de Vilanova i la Geltrú ha volgut agrair al fill de l'artista el seu gest desinteressat. Joan Ignasi Elena ha dit també que "el Museu Víctor Balaguer s'ha anat fent i ha anat creixent sobre la base de les donacions desinteressades d'aquelles persones que estimen el museu i la seva ciutat, i que és obligació de l'Ajuntament preservar-les i donar-les a conèixer al gran públic".

L'alcalde també ha volgut deixar constància de l'esforç i del treball dels professionals que treballen al museu. Gent que tal i com ha explicat "estan, des de la seva discreció, al servei de la casa" , i ha recordat especialment un dels seus treballadors, mort aquesta matinada.

Les escultures són representatives de les diferents etapes de la trajectòria artística de Torrents i de les múltiples tècniques que va utilitzar al llarg de la seva carrera, i que permeten donar una visió molt completa del seu treball com a escultor. Destaquen també aquelles obres que, més enllà del seu valor artístic, estan vinculades a la ciutat de Vilanova i la Geltrú, com és el cas de l'esbós de l'àngel del campanar i el retrat del seu germà, el pintor Martí Torrents.

A banda de la seva dedicació a l'escultura, també va fer incursions en el món de l'escriptura i del dibuix satíric amb destacades col·laboracions a les revistes Themis i Democràcia.

L'any 2008 el Museu víctor balaguer va organitzar l'exposició Damià Torrents 1883-1965. Memòria d'un escultor, en que per primera vegada es mostrava una selecció de la seva obra com escultor. La retrospectiva volia treure de l'oblit da figura d'aquest polifacètic artista vilanoví.

Donació Damià Torrents

Donació Damià Torrents

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració