Menú

Cursos, tallers, serveis, entitats i projectes socials mouen més de 30.000 persones l'any als centres cívics

Comparteix:
18/03/2019 12:19

En el cas del Casal Municipal de Gent Gran, la mitjana diària és de 350 usuaris

La Xarxa de Centres Cívics municipals ha presentat les dades estadístiques i de satisfacció de l'any 2018 per als 7 espais: Mar, Sant Joan, Collada-Els Sis Camins, Tacó, Geltrú, Molí de Vent i Sardana.
Més de 30.000 persones han passat pels 7 centres cívics durant l'any, on s'han realitzat 672 cursos organitzats des d'entitats, organismes i la pròpia Xarxa, amb un total de 6.496 inscripcions.
La Xarxa de Centres Cívics és seu de 111 entitats sense ànim de lucre, amb 414 persones voluntàries que hi treballen cada trimestre. Aquestes entitats ofereixen serveis, activitats i desenvolupen projectes.
Durant l'any s'han fet 665 cessions puntuals dels espais a entitats i col·lectius que no hi tenen seu, per fer-hi assemblees, jornades, tallers o xerrades, per on han passat 23.230 participants.
Als centres cívics també s'hi realitzen 94 activitats o projectes permanents realitzats per entitats i organismes, com els tallers del Tegar, del PASSIR (Programa d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva), de l'Hospital de dia de Sant Joan de Déu o dels Centres Oberts.
A més, la Xarxa de Centres Cívics també alberga diferents projectes de caire social gestionats per entitats i organismes, com el Cafè Caliu i l'Espai Sopem,  serveis d'esmorzars i sopars per a persones en risc d'exclusió social (que sumen 140 persones a la setmana); el Rober Caliu, un servei de rober per on passen més de 30 persones al mes; un espai d'oci de Vilanova Actua per a persones amb discapacitat intel·lectual, física o sensorial (40 persones a la setmana); així com serveis de suport per a persones que pateixen o han patit malalties mentals i altres com càncer de mama, Parkinson, Alzheimer, esclerosi múltiple, fibromiàlgia o també dependència a l'alcohol, sumant un centenar de persones usuàries cada setmana.
Altres projectes i serveis d'administracions i organismes són les formacions organitzades per l'IMET per afavorir la inserció laboral, pel TEGAR per realitzar tallers adreçats a centres educatius, per la Regidoria de Salut amb tallers d'alimentació mediterrània, o pel PASSIR per a cursos de preparació al part i post-part.

Podeu consultar totes les dades de 2018 aquí
Activitats centres cívics1
Ús i valoració de la xarxa de centres cívics
La tardor de 2018 es van repartir als diferents equipaments de la Xarxa de Centres Cívics les enquestes de satisfacció per tal que els i les usuàries poguessin donar la seva opinió en diferents àmbits. La valoració és positiva en totes les qüestions com l'horari, preguntes referents a les instal·lacions, a la programació i la seva difusió, i a les entitats. L'enquesta també serveix per avaluar les activitats amb més demanda i més èxit.

Casal Municipal de Gent Gran
Pel que fa al Casal Municipal de Gent Gran, durant el 2018 hi ha passat una mitjana diària de 349 persones, comptant les que han assistit a cursos, a serveis, als espais, a les xerrades o a les celebracions. La mitjana de cursos mensuals és de 28, amb temàtiques tan diverses com l'activitat física, de manteniment de cos i ment, o d'idiomes. Hi ha hagut una mitjana de 422 persones mensuals inscrites als cursos.
En el cas dels serveis, la mitjana d'usuaris setmanal del servei de perruqueria ha estat de 40 persones, el de podologia 12, i el de premsa diària 20. La mitjana d'usuaris diària de la sala de joc ha estat de 80, de l'espai de lectura 20 persones, del billar 10, i d'usuaris de cap de setmana n'hi ha hagut uns 40 de mitjana.
Les entitats que tenen la seu al Casal Municipal de Gent Gran són l'Associació Cal Pallissa, l'Associació Escola de Puntaries del Garraf, i els Iaioflautes-Marea Garraf.
Les enquestes als usuaris del Casal també valoren molt positivament l'horari d'atenció al públic i el tipus d'activitats que s'hi fan.casal gent gran

Podeu consultar totes les dades de 2018 aquí

Activitats centres cívics

Activitats centres cívics

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació i cooperació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració