Menú

La nova ordenança de circulació s'adequa als canvis de la ciutat

Comparteix:
07/11/2007 0:00

Dilluns es va aprovar inicialment i ara la ciutadania hi pot fer aportacions

El Ple municipal va aprovar dilluns inicialment la nova Ordenança municipal de circulació, que ha de servir per actualitzar la normativa que afecta la mobilitat de les persones dins de VNG. Segons el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de la ciutat, Xavier Carbonell, amb el nou text es pretén "posar-se al dia", entenent que cada vegada es generen més desplaçaments i es fan servir amb més intensitat diversos tipus de transport. 

L'aprovació inicial va ser per unanimitat de tots els grups del Ple. Ara s'obre un mes d'exposició pública perquè la ciutadania hi pugui presentar consideracions. El regidor de Mobilitat, Xavier Carbonell, ha explicat que l'ordenança de circulació fins ara vigent no es revisava des de feia temps i que mentrestant la ciutat ha canviat i les tendències de mobilitat també. Per això en el text renovat es recullen mesures per fomentar la millora de la circulació i de la seguretat de tots els usuaris, amb l'objecte d'evitar lesions dels interessos individuals o col·lectius a causa de l'ús massiu dels vehicles de motor. 

La nova ordenança tracta tot allò que fa referència al casc urbà i al seu ús circulatori: les illes de vianants, els passos de vianants, les zones blaves, l'ús de les places, els carrils bici, les zones de càrrega i descàrrega, el control horari, etc. Respecte de l'anterior, s'han incorporat aspectes com la regulació de l'ús de la bicicleta, dels monopatins i patins. Una de les principals novetats d'aquest text és la possibilitat que els infractors puguin substituir les sancions per feines educatives o en benefici de la comunitat. Aquest punt es destaca especialment atès que pot adreçar-se sobretot a l'educació social de l'adolescència i la joventut de la nostra ciutat. Així mateix, es regulen els nivells de velocitat permesa, la senyalització viària, etc. També es tipifiquen les sancions segons siguin lleus, greus o molt greus. La nova Ordenança de circulació suposa per a l'Ajuntament disposar d'un sol document que integra i ordena tota l'actualitat normativa municipal pròpia sobre la circulació.

 La seva redacció ha comptat amb la participació de tots els grups polítics representats a l'Ajuntament i dilluns es va aprovar per unanimitat. Segons Xavier Carbonell, el procés ha estat llarg i debatut, però n'ha destacat "la bona entesa" entre tots partits. Des de l'aprovació inicial que va tenir lloc dilluns es compten 30 dies per tal que els ciutadans i ciutadanes hi puguin fer aportacions. Ben aviat es podrà consultar en el web municipal, www.vilanova.cat, o també se'n pot demanar una còpia a la Regidoria de Mobilitat.

Ordenança de circulació

Ordenança de circulació

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració