Menú

Gener d'activitats als museus de la ciutat

Comparteix:
22/12/2016 12:03

Aquests seran els últims dies per veure les exposicions temporals del Museu Balaguer, i el Museu Papiol iniciarà les visites de primer diumenge de mes gratuïtes

Amb el mes de gener arriben canvis als museus de la ciutat. El Museu Víctor Balaguer esgota els dies de les seves exposicions temporals. El 8 de gener s'acaba la mostra "Ramon Casas als museus del Penedès". Amb motiu del 150è aniversari del naixement del pintor, dibuixant i cartellista, la Biblioteca Museu Balaguer se suma a les celebracions organitzades per a commemorar l'Any Casas. Per aquest motiu, s'han exposat el conjunt d'obres de l'artista que formen part del fons de la Institució.
I, just abans de cloure-la, s'ha programat la visita comentada "Ramon Casas i el seu temps" per dissabte 7 de gener a les 12 h. Serà gratuïta, però cal fer reserva prèvia.

Fins al 15 de gener es pot visitar l'exposició "Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes". I el mateix diumenge 15, a les 12 h, hi haurà accés lliure amb copa de cava, i es farà una conversa entre Joan Lluís Bozzo i Isona Passola sobre "Molas i la llavor d'un nou teatre", moderada per Oriol Pi de Cabanyes.

Pel que fa a les activitats al Museu, diumenge 8 de gener a les 12 h se celebra l'habitual "Primer diumenge de mes", amb entrada gratuïta i visita comentada a les col·leccions. Les places són limitades.

Diumenge 22 de gener, a les 12 h, es farà la visita comentada "La Pinacoteca: origen d'una col·lecció", per aprofundir en la història de la pinacoteca del museu, des dels seus inicis fins als nostres dies. El preu és de 3,05 euros per persona, i cal fer reserva prèvia.

Diumenge 29 de gener, a les 11.30 h, taller familiar "Bestioles i animalets". Una visita per aproximar els més petits al museu a través dels animals reals i fantàstics representats en pintures i escultures: gats, lleons, gallines, dracs... Al final del recorregut es farà una activitat plàstica sobre els animals que hem vist al museu. Està recomanada per a infants de 3 a 6 anys, el preu és de 3,05 euros per adult (nen gratuït), i cal reservar prèviament.

Per concertar les diverses activitats del Museu Balaguer, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 815 42 02 o bé al correu informacio@victorbalaguer.cat

Pel que fa al Museu Romàntic Can Papiol, a partir d'aquest mes de gener les visites de primer diumenge de mes seran gratuïtes. Així, el podreu visitar el diumenge 8 de gener a les 12 h. Cal fer reserva prèvia i les places són limitades.

Per diumenge 21 de gener a les 11 h s'ha organitzat una visita familiar a Can Papiol, dinamitzada i dirigida a un públic familiar, per conèixer la història de la casa i la vida quotidiana al segle XIX. El preu és de 4,10 euros per adult, i gratuït per a nens i nenes de 7 a 12 anys. Cal fer reserva prèvia

Finalment, per diumenge 29 de gener a les 12 h s'ha programat "Formes de diversió. La conquesta de l'oci en la societat catalana romàntica", una visita al voltant de les formes lúdiques i de divertiment de la societat del 1800, tant les característiques de les classes privilegiades com les pròpies de les famílies més humils. El preu de la visita és de 5,10 euros per persona, i cal reservar prèviament.

Per concertar les diverses activitats del Museu Papiol, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 893 03 82 o bé al correu museupapiol@vilanova.cat

També a l'Espai Far s'han programat activitats per a aquest mes de gener. El dissabte 14 gener a les 12 h s'oferirà una visita comentada a l'Espai Far, on els visitants podran conèixer la història marinera de Vilanova, el bot Víctor Rojas, així com les curiositats del Museu Roig Toqués i la història de la famosa Carpa Juanita. I el dissabte 28 de gener a les 12 h, es durà a terme el taller familiar: “La Carpa Juanita i altres peixos del món”. Una visita-taller centrada en els peixos de la col·lecció del Museu Roig Toqués. El preu és de 4 euros per adult, i gratuït pels nens i nenes de 5 a 9 anys. Per participar-hi cal fer reserva prèvia al museu.

Sala Museu Papiol

Sala Museu Papiol

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració