Menú

Els nens i nenes de VNG celebren el Dia Universal dels Drets dels Infants amb un enlairament de globus

Comparteix:
20/11/2015 12:43

Amb el lema 'Els infants abans que les fronteres', l'alumnat de cinquè protagonitza una jornada plena de desitjos i bones voluntats.

Els nens i nenes de cinquè de primària de les escoles l'Aragai, l'Arjau, Ginesta, Llebetx, Ítaca, La Pau, Escola Pia, El Cim, Sant Bonaventura i Santa Teresa de Jesús, han protagonitzat l'acte central a Vilanova i la Geltrú del Dia Universal dels Drets dels Infants.

Aquest és el tercer any consecutiu que des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es dedica una jornada especial per commemorar aquesta efemèride, amb la voluntat de difondre i reivindicar el compliment dels drets dels infants arreu del món.

Sota el lema "Els infants abans que les fronteres" els nens i nenes han treballat durant aquesta setmana a les seves aules com afecta a milers de persones que es vulnerin drets tan bàsics com la sanitat, l'habitatge o l'educació. Per fer visible aquest treball de conscienciació els infants han escrit un desig personal i un altre de col·lectiu.

Aquest matí, tot l'alumnat s'ha trobat a la plaça de la Vila per tal d'enganxar els seus desitjos a la cua d'uns globus gegants que, al final de l'acte, s'han enlairat conjuntament. Abans, els representants de cadascuna de les escoles han llegit el desig col·lectiu, que ha passat a formar part d'un mural, que es podrà veure tot el cap de setmana a la sala de lectura infantil de la biblioteca Joan Oliva.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, el primer tinent d'alcalde i regidor de Participació, Cooperació i Comunicació, Juan Luís Ruiz, el regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell, la regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas i la regidora d'Esports, Joventut, Infància i Gent Gran, Blanca Albà, han ajudat als nens i nenes a penjar els desitjos col·lectius.
Dia Universal Drets dels Infants
"Volem un món on tothom pugui viure en pau, llibertat, igualtat i justícia" ha estat el desig que Neus Lloveras ha llegit en nom de la ciutat i que també ha format part del mural. L'alcaldessa s'ha adreçat als nens i nenes i els ha encoratjat a seguir treballant i lluitat per un món més just, on totes les persones gaudeixin dels mateixos drets.

Finalment, tots els assistents s'han aplegat al centre de la plaça i s'han deixat anar els globus amb els desitjos de tots i totes.
Aquí totes les imatges

Enlairament dels globus

Enlairament dels globus

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Infància
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració