Menú

La Mesa d'Entitats Socials de VNG celebra el Dia Internacional del Voluntariat

Comparteix:
14/12/2018 12:49

És el cinquè any consecutiu que les 14 entitats que formen part de la Mesa el celebren conjuntament, enguany també amb persones voluntàries d'altres projectes socials de la ciutat

La Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú ha celebrat aquest dijous el Dia Internacional del Voluntariat amb un acte al Foment Vilanoví. La celebració consisteix en un acte d'agraïment i reconeixement als i les voluntàries de les entitats de la Mesa que, amb la seva tasca, fan possibles molts projectes socials de la nostra ciutat.
Les Nacions Unides van reconèixer el 5 de desembre com a Dia Internacional del Voluntariat, per tal de contribuir i sensibilitzar el públic de tot el món sobre el voluntariat i totes les seves vessants.
Les entitats de la Mesa d'Entitats Socials de VNG ho han celebrat conjuntament, com han fet en els darrers anys. La Mesa és un espai de treball en xarxa permanent on s'aborden objectius socials comuns unint els recursos i capacitats dels 13 projectes i entitats socials que en formen part.
S'han aplegat un centenar de persones, la majoria membres, usuàries i voluntàries de les entitats, per reconèixer i agrair la tasca dels i les voluntàries que de manera desinteressada donen suport als projectes socials que repercuteixen en la millora de la qualitat de vida de col·lectius en situació d'exclusió social. Dia del Voluntariat petita
L'acte ha estat conduit pel periodista vilanoví Guillem Mercader, responsable de comunicació i captació de fons de la Fundació Privada Sant Antoni Abat. La conferència inaugural ha estat a càrrec d'Hernan Sampietro, psicòleg d'Activament Catalunya, que ha destacat la importància de la tasca del voluntariat com a espai de participació ciutadana i vincle amb la comunitat. Ha assenyalat que una de cada quatre entitats inclou com a voluntaris persones amb discapacitat, però ha recalcat que "encara hi ha molt per fer a l'hora d'incloure voluntaris amb algun tipus de discapacitat reconeguda a les entitats". En aquest sentit, també ha assenyalat "la importància de l'activisme en les entitats, on les mateixes persones usuàries, a través d'un procés d'apoderament col·lectiu, esdevenen activistes de l'entitat", posant com a exemple el funcionament d'Activament.
L'acte ha comptat amb diferents espectacles a càrrec de membres de les entitats, com "Més que paraules", una representació teatral a càrrec de la companyia de teatre de Vilanova Actúa, entitat que promou l'oci inclusiu a la ciutat. L'obra és un cant a la necessitat de la tasca col·lectiva del voluntariat, una de les maneres de combatre la soledat fent comunitat.
També han actuat els clowns "Riure és viure", del Taller de Clown d'Activament de la Delegació Penedès-Garraf, on a través de la màgia d'un castell de foc imaginari han convidat el públic a formar part de l'espectacle. Per últim, s'ha fet el sorteig de premis, on cada entitat ha col·laborat amb un obsequi, i s'ha tancat l'acte amb un refrigeri.

Si esteu interessats en fer voluntariat en entitats socials de Vilanova i la Geltrú podeu fer la sol·licitud a través d'aquest enllaç.

Dia del Voluntariat

Dia del Voluntariat

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Serveis Socials
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar l'experiencia del visitant a la nostra web
Moltes gràcies per la teva col·laboració