Menú

El projecte Creative Makers entra a la seva fase final amb la inauguració dels quatre laboratoris de creació digital a Tallin, Vilanova i la Geltrú, Dublín i Roma

Comparteix:
09/01/2019 12:23

Divendres 11 de gener s’inaugura el primer espai a la capital d’Estònia, Tallin. Crea&lab obrirà les seves portes a la segona planta de Neàpolis el 8 de febrer pròxim

Els pròxims divendres i dissabte, 11 i 12 de gener s'inaugura a la capital d'Estònia el primer laboratori de creació del projecte Creative Makers-CREAM. Una delegació de Vilanova amb els representants de Funlab participaran en el que serà el primer dels actes que culmina la fase final d'aquest projecte transnacional en el qual s'ha treballat durant els darrers dos anys.

El centre de Tallin, vinculat a Labora, el centre de cultura d'Ucraïna enceta el calendari d'obertures dels quatre espais que estaven previstos com a objectiu finalista en aquest projecte. Una iniciativa finançada amb fons de la Unió Europea i a la qual s'han dedicat 343.000 euros distribuïts entre els quatre socis de la iniciativa.

El segon dels laboratoris de fabricació i creació que obrirà les portes els dies 7 i 8 de febrer pròxims, serà el de Neàpolis, Crea&lab. Aquest espai, ubicat a la segona planta de l'Agència Publica d'Innovació ha nascut i s'ha anat perfilant sota el paraigua temàtic de les activitats i tallers al voltant del lettering i la impressió tipogràfica.cream2

En aquest sentit, s'han orientat les activitats i tallers que s'han anat provant i assajant durant els darrers mesos i que tenien com a objecte combinar activitats amb l'ús d'eines i tecnologies de fabricació digital com impressores 3D, encunyadores o fotopolímers amb tècniques d'impressió, reproducció i estampació tradicionals. Tot aquest bagatge s'obrirà ara a la comunitat Maker de Vilanova i la Geltrú en un espai on desenvolupar tallers i activitats per aprendre i estimular la creativitat del públic infantil i juvenil de la ciutat, però del qual també es podran beneficiar altres col·lectius, ja que els espais s'han dissenyat per ser multifuncionals.

El projecte Creative Makers es fixava com a missió la creació i obertura de quatre laboratoris de creació a Catalunya, Itàlia, Estònia i Irlanda. Aquests laboratoris de fabricació havien d'orientar la seva acció cap a les activitats associades a la tipografia, la impressió, la fabricació digital i les noves tecnologies en aquest àmbit encarant específicament aquestes activitats als públics infantil i juvenil, sobre els quals es tractava d'incidir en primer lloc.

Durant els dos anys que s'ha gestat el projecte, els socis han convidat educadors, formadors i artistes a participar en workshops, tallers i sessions de treball que tenien per objecte perfilar el disseny dels espais i també, provar i assajar com havien de ser les activitats que es podrien desenvolupar, adaptant a cada context i necessitats aquestes experiències de treball conjunt.

cream3
Els altres dos laboratoris de creació que completaran el projecte CREAM estan vinculats a institucions museístiques. Un d'ells al National Print Museum, de Dublín i l'altre a l'Explora-Museo dei Bambini, de Roma. El laboratori de Dublín s'inaugurarà immediatament després del de Vilanova i la Geltrú, els dies 9 i 10 de febrer. El de Roma, serà el darrer de tots, el dia 22 de febrer. A la capital italiana serà on també és previst desplaçar delegacions dels quatre països associats per participar en la cloenda oficial del projecte.

CREAM1

CREAM1

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Creació, innovació i tecnologia
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar l'experiencia del visitant a la nostra web
Moltes gràcies per la teva col·laboració