Menú

Nina i l'Ensemble Orquestra de Cadaqués, a l'Auditori Eduard Toldrà

Comparteix:
29/11/2011 13:00

La cantant i la formació revisen la història del teatre musical amb l'espectacle 'De Broadway al Paral·lel'

L'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú acollirà el dimecres 28 de desembre De Broadway al Paral·lel, el nou espectacle de l'Ensemble de l'Orquestra de Cadaqués i la veu de la cantant Nina. El concert començarà a les 21 h.

En aquesta nova proposta de l'Ensemble de l'Orquestra de Cadaqués els espectadors faran un viatge on podran reviure cronològicament els grans musicals de Broadway des dels primers èxits del gènere, com Crazy for you o Anything goes, passant per grans clàssics de com Gipsy, West Side Story, Man of the Mancha, A little night music company, Mark & Marbel, Cabaret o Els Miserables. A banda d'aquest viatge pels musicals internacionals, el concert també inclou peces d'espectacles catalans de gran èxit com Mar i cel o Flor de Nit, així com l'adaptació catalana de Sunset Boulevard.

Les entrades De Broadway al Paral·lel es podran adquirir els dissabtes 3, 10, 17 i 24 de desembre, de 17 a 20 h a les taquilles del Teatre Principal i una hora abans de l'espectacle a les taquilles de l'Auditori Eduard Toldrà, al preu de 30 €. Aquest espectacle és coorganitzat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'entitat Unnim Obra Social.

Sobre Nina i l'Ensemble

L'Ensemble de l'Orquestra de Cadaqués compta per realitzar aquest viatge musical amb la cantant Nina, la qual, a banda de tenir una àmplia trajectòria en el món de la televisió i la música, compta també amb una extensa experiència en el camp del teatre musical, amb títols com Cabaret, T'odio amor meu, Casem-nos una mica, Company, Corre corre diva o Mamma Mia!, que ha representat durant sis anys per tot l'Estat espanyol.

En el seu darrer treball discogràfic, A prop del mar, en col·laboració amb el grup Port Bo, proposa un recorregut per la cançó de taverna. Paral·lelament, en el camp de la docència, s'ha especialitzat en l'entrenament integral de cos i veu. L'any 2004 inicia una tasca de sistematització on recull la seva experiència artística i la formació adquirida i que es materialitza en un projecte anomenat adreçat als professionals que tenen en la seva veu la principal eina de treball.

L'Orquestra de Cadaqués va néixer l'any 1988 en el marc del Festival de Cadaqués. Des d'aleshores es reuneix periòdicament per participar en els principals cicles i festivals. Ha col·laborat amb artistes com Alicia de Larrocha, Jean-Pierre Rampal, Jean Françaix, Rafael Orozco, Rafael Puyana, Narciso Yepes, Montserrat Caballé, Teresa Berganza, Victòria de los Ángeles o Ainhoa Arteta i ha gravat amb Paco de Lucía, Ainhoa Arteta, Gianandrea Noseda, Philippe Entremont, Vasily Petrenko i Sir Neville Marriner.

En l'àmbit internacional ha realitzat gires pels principals països asiàtics. L'any 2002 va ser protagonista de la gira Toyota Classics, el 2006 va actuar a les principals ciutats del Japó, el 2005 va debutar als Estats Units i al Festival de Música de Santo Domingo, i el novembre del 2007 va fer una segona gira Toyota Classics pel sud-est asiàtic.

Un doble interès porta a la creació de l'Ensemble de l'Orquestra de Cadaqués. D'una banda, la interpretació del repertori que els grans compositors han dedicat sempre a aquesta formació: Pierrot Lunaire de Schönberg, Història d'un soldat de Stravisnky i un llarg etcètera, com també el repertori contemporani que els autors espanyols dediquen actualment al format ensemble. D'altra banda, l'Orquestra de Cadaqués, en col·laboració amb el segell Tritó, ha produït una col·lecció de contes musicals dedicats al públic infantil interpretats, precisament, per l'Ensemble de l'Orquestra de Cadaqués. En aquest gènere ha produït Liliana de Salvador Brotons, Set faules de La Fontaine de Xavier Benguerel, Història de Babar de Francis Poulenc, Pere i el llop de Sergei Prokófiev, Viatge a la lluna de Xavier Montsalvatge, Història d'amor entre una flauta i un bombo de Manuel García Morante o El soldadet de plom d'Emilio Aragón.

De les seves darreres actuacions destaquen la participació a les tres últimes temporades del Centro para la Difusión de la Música Contemporánea, i als cicles de música contemporània de L'Auditori, i de la Junta d'Andalusia a Granada i Sevilla, sota la direcció de Vasily Petrenko, Alejandro Posada i Jaime Martín. Al llarg de tot el 2010 va realitzar una gira de concerts amb l'actor Jordi Dauder i la cantaora Estrella Morente. 

Nina

Nina

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració