Menú

L'alcaldessa es reuneix aquesta setmana amb els veïns i veïnes de Can Marquès i de Mar

Comparteix:
06/02/2015 14:31

Les visites als barris segueixen recollint les demandes i neguits de la ciutadania

En les seves reunions setmanals amb el veïnat dels diferents barris de la ciutat, l'alcaldessa Neus Lloveras ha visitat aquesta setmana Can Marquès i el barri de Mar.

La trobada de Can Marquès va comptar amb la presència, a més a més, de la regidora de Serveis Viaris, Glòria Garcia, i del regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Gerard Figueras. L'assistència de públic va ser molt petita però es van tractar diversos temes. L'alcaldessa va destacar el fet que s'havien fet els treballs a la plaça E.C. Ricart per evitar filtracions d'aigua als pàrquings, que s'havia omplert el sorral del parc infantil, a més de la pràctica totalitat de demandes produïdes a les reunions anteriors com el canvi d'ubicació de l'escenari de la Festa Major, la poda de moreres o el manteniment d'embornals.

Quant a la visita al barri de Mar, l'alcaldessa va estar acompanyada per la regidora de Cultura i Escoles Municipals, Marijó Riba, i pel regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet. Per obrir la sessió abans de passar a les preguntes dels assistents, Neus Lloveras va explicar les darreres actuacions que s'havien dut a terme al barri: el nou pas sota la via del carrer de la Llibertat, el parc de Ribes Roges, les actuacions al carrer del Forn del Vidre i el concurs d'idees per a la reordenació del passeig Marítim i la plaça del Port, entre d'altres.

Precisament, aquest darrer tema va ser un dels que més va despertar l'interès de la cinquantena de persones que es van reunir a la Confraria de Pescadors. En aquest punt, tant l'alcaldessa com el regidor d'Urbanisme van animar la ciutadania a participar en el taller de debat que es farà el dia 21 de febrer a La Sala, lloc on des del dia 10 de febrer estaran exposats tots els projectes presentats en aquest concurs. Joan Giribet va explicar que es farà un projecte que es pugui realitzar per fases.

Altres temes que es van tocar van ser l'estat de la platja del Far i d'algunes de les places dels barris, espais i solars abandonats, on la vegetació i la porqueria s'hi acumula. En aquest punt, el Govern va explicar que, tot i ser de propietat privada, en molts d'aquests casos des de l'Ajuntament s'ha fet un requeriment als propietaris i, en cas de no actuació, ha estat el propi Ajuntament qui ha fet els treballs.

Destacar també l'interès dels assistents per saber qüestions sobre l'Eixample de Mar, on l'Ajuntament ha creat un espai per als gossos, i segueix amb atenció les demandes de neteja dels solars que hi ha allà en estat d'abandonament. Situat en aquest punt, veïns i veïnes van preguntar pel futur de l'edifici de les calderes de l'antiga fàbrica Pirelli. L'alcaldessa i els regidors van comentar que endreçar aquest edifici costa molts diners. A parer seu, potser aquest no era el millor edifici que es podia deixar en peu, ja que la seva adequació costarà molts diners. Així, van explicar que tenen una valoració econòmica molt elevada, i que serà necessària una aportació de diners privats. En aquest sentit, valoren una actuació doble privada i pública per fer-li front en un futur.

La propera trobada de l'alcaldessa serà aquest dimarts amb els veïns i veïnes de la Masia Nova. La reunió començarà a les 19.30 h al restaurant Gran Duque. Després d'aquesta sessió, hi haurà una parada durant els dies de Carnaval i les trobades es reprendran a partir del 24 de febrer.

Les actes de les sessions es poden consultar a l'espai dels Barris del web municipal, on cada divendres s'actualitzen les dades.

Barri de Mar

Barri de Mar

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació i cooperació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració