Menú

VNG celebra la Setmana de la Salut Mental

Comparteix:
25/09/2018 10:33

Des del 4 fins al 10 d’octubre, Dia de la Salut Mental, s'oferiran conferències i debats, a més d'una jornada plena d'activitats dissabte 6

La Taula de Salut Mental del Garraf, de la qual forma part l'Ajuntament de VNG, ha organitzat diverses activitats per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental al voltant del dia 10 d'octubre.

Així, dijous 4 d'octubre es farà la conferència "La recuperació en Salut Mental: visualitzant nous horitzons". El Servei de Rehabilitació Comunitària del Garraf, Parc Sanitari Sant Joan de Déu organitza aquest acte, que es farà d'11 a 13.30 h al Pòsit de Pescadors.
Aquest any hi participaran diversos professionals i persones usuàries del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que explicaran dues experiències portades a terme.
D'una banda, el Grup de Recuperació d'Hospitalització, un grup de co-creació entre professionals i persones usuàries expertes en experiència, que treballa elements de la recuperació personal amb les persones que assisteixen de manera voluntària.
I de l'altra, professionals del Servei d'Inserció Laboral d'Esplugues de Llobregat explicaran com es treballa en aquest servei i la seva experiència en el programa pilot IPS (Individual Placement and Support).

Dissabte 6 d'octubre se celebrarà una Diada per a la Salut Mental. Durant tot el matí, de 10 a 14 h, la plaça de la Vila acollirà activitats com les entrevistes del Voluntariat en Salut Mental, un taller d'emocions per a nenes i nens, una Gimcana Boja, o un taller de papiroflèxia i mandales per a nenes i nens.
A les 12 h es farà la lectura d'un manifest a càrrec del Servei de Rehabilitació Comunitària del Garraf – Parc Sanitari Sant Joan de Déu, i tot seguit, hora del conte a la Biblioteca Joan Oliva, l'actuació d'un clown amb "Riure és Viure", l'exhibició del Drac de Vilanova acompanyat dels Grallers de Garbí, i l'actuació del grup de ball Swing Garraf.
Durant tot el matí hi haurà casetes informatives de les entitats que formen part de la Taula de Salut Mental del Garraf: Autisme amb Futur, Activament Catalunya Delegació Garraf Penedès, Fament Salut Mental Garraf, Club Social del Garraf – Llar Pàdua, i Pisos amb suport – Actua Tots per Tots (Grup Atra).

Finalment, el Dia de la Salut Mental, dimecres 10 d'octubre, se celebrarà la tercera edició del Cicle de Debats CiutadanaMent, amb l'objectiu de visibilitzar la salut mental i promoure el seu coneixement des d'una visió comunitària, inclusiva i participativa.
Aquesta tercera edició es realitzarà sota el lema "Joventut i Tabús" i es farà al centre cívic Sant Joan, a les 18 h. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia al telèfon 606 546 953 (també per WhatsApp).

La Taula de Salut Mental del Garraf és una iniciativa comarcal que compta amb ajuntaments i entitats implicades, i que pretén donar una major atenció al col·lectiu de persones afectades per malalties mentals. Un espai d'intercanvi d'informació, de reflexió, de coordinació i d'investigació per trobar solucions a les problemàtiques en matèria de salut mental del territori i per facilitar l'accés als recursos i serveis existents a través de polítiques i accions de proximitat.

Podeu consultar els detalls del programa d'actes aquí

Setmana de la salut mental

Setmana de la salut mental

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Salut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració