Menú

Pares i mares de set escoles de VNG participen en el programa d'acollida familiar

Comparteix:
29/11/2011 10:25

La iniciativa s'organitza des del curs 2006-2007 amb l'objectiu d'afavorir la implicació en la comunitat educativa i la ciutat

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha posat en marxa un any més el programa Acollida familiar a les escoles, amb l'objectiu de contribuir a facilitar la incorporació de pares i mares a la comunitat educativa i a la ciutat, més enllà del marc escolar. Aquest és el sisè curs que es desenvolupa aquesta iniciativa. Actualment hi participen les escoles Aragai, L'Arjau, Canigó, Ginesta, Pasífae, Pompeu Fabra i Sant Jordi.

El programa s'adreça als familiars dels alumnes de les escoles, especialment si són nouvinguts a la ciutat, i a tothom qui hi estigui interessat. La idea és generar un espai per afavorir la relació entre les famílies i la seva participació en la dinàmica escolar. També es pretén incidir en la implicació dels pares i mares en el procés educatiu dels infants, i alhora incrementar el seu sentiment de pertinença a la ciutat. Totes les activitats que s'hi realitzen són en català, per facilitar-ne l'aprenentatge i l'ús, com a element important en la cohesió social.

Un cop a la setmana a les escoles participants es convoquen trobades amb les famílies de l'alumnat i s'hi tracten qüestions vinculades amb les dinàmiques dels centres, com per exemple les activitats extraescolars, les avaluacions o l'AMPA. D'altra banda, un cop al mes s'organitzen activitats i visites per conèixer aspectes de Vilanova i la Geltrú que els poden resultar d'interès o d'utilitat en la seva integració a la ciutat. El programa Acollida familiar a les escoles és un servei de la Regidoria de Convivència.

Acollida familiar a les escoles

Acollida familiar a les escoles

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració