Menú

Una visita al Romanticisme català de la comarca: de Can Papiol a Can Llopis

Comparteix:
23/11/2011 9:42

La visita guiada a aquests dos espais permetrà conèixer més a fons la història i la vida dels seus personatges

El dissabte 3 de desembre, el Consorci del Patrimoni de Sitges juntament amb l'Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, organitza una visita guiada a dos dels museus més emblemàtics del Romanticisme català: el Museu Romàntic Can Llopis de Sitges i el Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova i la Geltrú.

Tots dos edificis, construïts a finals del segle XVIII, conserven l'estructura, la distribució i la decoració originals, seguint el cànon auster de l'època, amb façanes d'estil neoclàssic i elements arquitectònics pintats. Els interiors, en canvi, destaquen per la seva fastuositat i elegància, donant així una idea de la forma de vida dels propietaris que van viure la seva esplendor durant els anys del Romanticisme, com van ser la família Llopis i la família Papiol.

Els Llopis, una nissaga sitgetana d'origen mariner, va entroncar a mitjan segle XVIII amb una família de propietaris rurals: els Falç. Van aconseguir una gran fortuna gràcies a les propietats familiars i al conreu de les vinyes. Al celler de la casa s'elaborava la Malvasia Llopis, que es va exportar a diversos països d'Amèrica. 

Can Llopis
Façana del Museu Romàntic Can Llopis


Els Papiol, una família que provenia de la veïna localitat de l'Arboç, es van instal·lar a Vilanova i la Geltrú a mitjan segle XVII. Van arribar a ser una de les famílies més influents i importants de la vila, donat que comptaven amb un gran patrimoni que havien adquirit a través de la compra de béns i d'enllaços matrimonials.

La visita guiada a aquests dos espais permetrà conèixer més a fons la història i la vida d'aquests personatges, tot descobrint aspectes de la seva quotidianitat emmarcada dins de l'època del Romanticisme.

L'activitat començarà pel Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova i la Geltrú i seguirà pel Museu Romàntic de Sitges Can Llopis i cal realitzar reserva prèvia al telèfon 93 893 03 82. 


Dissabte, 3 de desembre de 2011
Sortida de Sitges: 9.20 h (Renfe)
10.15 h Visita guiada. Museu Romàntic Can Papiol
Sortida de Vilanova i la Geltrú: 12.00 h (Renfe)
12.30 h Visita guiada. Museu Romàntic Can Llopis

Places limitades, prèvia reserva
Informació i reserves: 93 893 03 82
Activitat gratuïta (les despeses del transport aniran a càrrec del visitant).

Can Papiol

Can Papiol

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració