Menú

La figura d'Albert Virella, a la Joan Oliva

Comparteix:
30/09/2015 13:21

Dijous vinent, per commemorar el centenari del seu naixement, es farà una xerrada per conèixer la figura d'aquest historiador local

La biblioteca de la plaça de la Vila dedica bona part d'aquest mes d'octubre a la figura d'Albert Virella i Bloda, en motiu del centenari del seu naixement. Dijous 8 d'octubre a les 19.30 h, la biblioteca Joan Oliva i Milà ha programat una xerrada sobre la seva figura a càrrec de l'historiador Francesc Puig Rovira. A banda, fins al 20 d'octubre, es podrà visitar a la mateixa biblioteca la mostra d'articles de divulgació que va escriure a mitjans de segle XX, on repassa la història de les indústries a Vilanova i la Geltrú, i que es van publicar al Diari de Vilanova entre els anys 1949 i 1951.

Nascut a Vilanova i la Geltrú el 21 de novembre de 1915, Albert Virella va aconseguir conjugar la dedicació professional amb la seva gran passió, els estudis de temàtica local i comarcal, amb articles de divulgació i nombroses obres biogràfiques. La seva obra la conformen prop de tres-cents cinquanta treballs que són la seva bibliografia, i que apareixen perfectament referenciats en el llibre ‘Bibliografia 1934-1995', coordinat per Francesc Xavier Puig Rovira. Virella i Bloda va ser un pioner arreu de Catalunya en el tema dels estudis d'història local, una tasca que ha anat passant de la curiositat a l'especialitat, en un camí fet a partir de la tenacitat, la curiositat i la paciència, sempre amb un caràcter autodidacta.

Albert Virella

Albert Virella

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració