Menú

Representants de l'Ajuntament de VNG assisteixen a la 5a Jornada de l'AMTU

Comparteix:
05/03/2009 12:28

La Gestió de la Mobilitat va ser l'eix central de la jornada, celebrada ahir dimecres a la població de Vic

Més de 250 tècnics i personalitats relacionades amb el transport, entre els quals hi havia representants de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, van assistir ahir dimecres a la cinquena jornada de l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) celebrada a la població de Vic.

En aquesta cinquena edició el tema principal de la jornada va ser la gestió de la mobilitat, amb l'objectiu d'avançar en aquest camp i millorar les connexions entre les ciutat. A la inauguració de les jornades del AMTU es va evidenciar la importància que representa per Catalunya poder disposar d'un sistema de transport públic, que alhora preservi les necessitats de cada territori, optimitzi el servei de transport actual i que aquest faciliti la mobilitat de les persones.

La conferència inaugural de les cinquenes jornades va anar a càrrec del secretari per a la mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Manel Nadal. Sota el títol 'Infraestructura i finançament' Nadal va fer èmfasi en la importància de l'optimització dels serveis existents de transport públic, tot mantenint la despesa i fent una revisió constant de com funcionen aquests serveis. Durant la seva intervenció també va fer referència a la despesa que suposarà la integració tarifària a tota Catalunya prevista per a l'any 2012.

Per la seva banda, el president de l'AMTU i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va fer referència a l'increment d'usuaris del transport públic en l'àmbit AMTU, i va parlar de l'aposta clara per la millora de les infraestructures viàries i del transport públic interurbà per carretera. Per últim, va remarcar la recent signatura al Parlament Europeu del Pacte d'alcaldes per la sostenibilitat que comporta el compromís de reduir les emissions de CO2 de cara a l'any 2020.

Enguany la jornada tenia un marcat caire europeu, ja que es van explicar experiències com la de 'Bus Rapid Transit' a la regió d'Amsterdam, i el construït recentment a Castelló. També es va fer una ponència envers l'experiència de Liverpool sobre aprendre a 'Conduir bicicletes per la gran ciutat'. La presentació de l'AGIR, una associació formada per municipis i operadors independents francesos, o l'experiència francesa sobre el avantatges d'allargar la vida dels autobusos en comptes de comprar-ne de nous, van ser altres dels temes tractats durant la sessió.

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Xavier Carbonell, ha recordat la importància que representa la celebració de les Jornades de l'AMTU, ja que "a més de servir per compartir experiències entre els municipis i donar formació als tècnics responsables de la mobilitat, suposa un referent de país en el debat del transport públic i la mobilitat en general". El regidor vilanoví ha recordat els inicis d'una associació de municipis que "ha aconseguit liderar i incentivar millores en la mobilitat, més enllà fins hi tot de la segona corona metropolitana"

L'AMTU el formen en l'actualitat 64 municipis i 5 consells comarcals. Granollers, Mataró, Terrassa i Vilanova i la Geltrú són les ciutat que han acollit les anteriors jornades de l'AMTU.5a Jornada AMTU

5a Jornada AMTU

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració