Menú

Mig miler d'escolars de VNG prendran part en el projecte 'Emprendre a l'escola'

Comparteix:
16/11/2011 11:06

Es tracta d'una iniciativa que pretén implantar actituds i aptituds pròpies de l'emprenedoria al currículum lectiu

Un total de 538 alumnes de vuit escoles de Vilanova i la Geltrú participaran aquest curs 2011-2012 en el projecte 'Emprendre a l'escola'. Es tracta d'un projecte que desenvolupa la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de l'IMET amb l'objectiu de desenvolupar actituds pròpies de l'emprenedoria entre l'alumnat d'educació infantil i primària dels centres educatius de la ciutat. 

Aquest curs hi participen les escoles Ginesta, Sant Jordi, Pasífae, Arjau, Llebetx, Aragai, Santa Teresa i Escola Pia. El projecte a més, suposa la implicació de 31 professionals de l'educació que són les persones encarregades d'impartir els currículums lectius dels centres des de la perspectiva de l'emprenedoria. 

El programa adapta els continguts i la metodologia als diferents grups d'edat de manera que del total de 23 aules que hi participen, n'hi ha tant d'Educació Infantil com dels cicles inicial, mig i superior d'Educació Primària. 

En aquesta primera etapa educativa, segons ha explicat la primera tinent d'Alcaldia i regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, "és quan els nens i nenes poden ser més modulables" i poden adquirir aptituds com la innovació, la creativitat i la capacitat comunicativa. Per a la regidora d'Educació "ens trobem en una societat que ha de ser capaç d'autoocupar-se i de tenir idees creatives per generar nous negocis". En aquest sentit Ariadna Llorens ha afirmat que "hem estat, som i volem continuar sent pioners en aquest tipus d'iniciatives". 

Sobre aquesta qüestió el gerent de l'IMET Salvador Baig ha explicat que "no només som pioners alhora de desenvolupar aquest projectes sinó que l'hem exportat a d'altres municipis com és el cas de Mollet del Vallès". 

Per poder desenvolupar el projecte el professorat rep formació i adapta els continguts curriculars amb metodologies de foment de la cultura emprenedora. Així dons des de l'IMET s'imparteix la formació als i les mestres; es faciliten les eines metodològiques i es posa a l'abast dels professionals un conjunt d'activitats innovadores per tal d'estendre l'esperit del projecte basat en tres conceptes: la creació, la innovació i l'emprenedoria. 

Com s'estructura el projecte 'Empredre a l'Escola'
En primer lloc el projecte basa la seva implantació en la Formació i l'Acompanyament. En segon lloc, es realitzen activitats paral·leles que complementen el projecte.

Per a aquest curs 2011-2012 la formació, que està homologada pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat, s'ha estructurat en quatre blocs per tal que doni resposta a les necessitats del professorat que s'incorpora de nou al projecte i també als que ja hi participen des del primer curs.

Els blocs formatius d'aquest curs han estat els següents:
BLOC I: Emprendre, una competència clau a l'escola.
BLOC II: Com desenvolupar un projecte emprenedor a l'escola
BLOC III: La creativitat per generar idees
BLOC IV: Valores d'Emprendre

Com a cloenda de la formació que s'ha impartit al professorat, dilluns vinent 21 de novembre a les 19.30 hores el Molí de Mar acollirà una trobada on hi participaran tant els mestres com diferents personalitats del món educatiu i laboral. L'objectiu és que es pugui celebrar un fòrum de participació on representants del món empresarial, polític i educatius puguin compartir coneixements i experiències amb el rerefons de l'emprenedoria a l'escola.

Pel que fa a les activitats paral·leles destaquen accions com el mercat de l'emprenedoria; tallers i activitats, trobades de mestres, xarxa i intercanvi entre municipis, etc.

emprendre a l`escola

emprendre a l`escola

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Formació ocupacional
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració