Menú

Monserrat Cassany, Jordi Luz i Gemma Marcer guanyen el XXI Concurs Nacional de Xató de Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
28/11/2016 12:51

La il·lustradora Glòria Fort i el periodista Jordi Eroles son investits Xatonaires d'Honor

Montserrat Cassany, Jordi Luz i Gemma Marcer van ser els guanyadors del XXI Concurs Nacional del Xató de Vilanova i la Geltrú, que es va celebrar ahir diumenge al Mercat del Centre en el marc de la Festa dels Marcats i el Festival del Xató. L'esdeveniment d'ahir diumenge és la primera acció de la Temporada del Xató 2016 – 2017 dins la ruta del Xató. El jurat del concurs va estar format per Ariadna Llorens, regidora d'Innovació i Tic de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; Marc Mellado, guanyador del concurs de Tapes Creatives 2015 de Vilafranca del Penedès; Josep Gómez Roso, blogger gastronòmic de l'Eix Diari; Anna Genís, blogger gastronòmica; i Xavier Cisa, director de Comunicació de Monbús.

Un altre punt culminat de la Festa dels Mercat i del Festival del Xató va ser la investidura dels Xatonaires d'Honor que enguany va recaure en les figures de la Il·lustradora Glòria Fort i del periodista Jordi Eroles. El protocol d'investiment va estar dirigit pel Sr. Xavier, un personatge creat precisament per Glòria Fort per a un conte del Xató que l'autora també va presentar ahir. Tant l'acte d'investidura com el lliurament de premis del concurs nacional de xató, van estar presidits per l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i pel regidor adjunt a Promoció Econòmica, David Montes.

Un bon nombre de parades del Mercat del Centre van obrir ahir per oferir tapes de productes de proximitat. A la festa també s'hi van sumar el Pabordes de la Festa Major 2017; el patrocinador de la ruta del Xató, Salses Ferrer; o el Celler de Viticultors, entre d'altres. El duet vilanoví Maboo van ser els encarregats d'amenitzar musicalment la festa. Tot i la pluja i el mal temps de diumenge matí, el Mercat va rebre una molt bona assistència de visitants que no es van voler perdre aquesta tradicional cita gastronòmica. Aquest fet es demostra donat que es van acabar venent gairebé 1.500 racions del Xató que va elaborar Càtering Caserco.

Podeu consultar un ampli àlbum de fotografies de la Festa del Mercats i el Festival del Xató AQUÍ

festa xato

festa xato

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració