Menú

Comença el curs escolar 2015-2016

Comparteix:
14/09/2015 11:37

L'escola Sant Jordi encara aquest nou curs amb l'estrena de nous espais després de la fusió final amb l'escola Pasífae

El curs 2015/2016 comença avui a Vilanova i la Geltrú amb un lleuger increment en el nombre d'alumnes, concentrats la majoria d'ells en l'ESO. Així es desprèn de les dades recollides pel Servei d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (IMET) a principis d'aquest setembre (tot i que aquestes dades poden variar a inici de curs).

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha estat en l'inici de curs de l'escola Sant Jordi, on ha explicat que "el curs ha començat amb tota normalitat". Neus Lloveras s'ha referit a les obres d'ampliació que s'han dut a terme al centre. "Tal i com teníem previst, les obres s'han acabat per donar inici al nous curs amb una millora important en els espais. I després d'uns anys, hem pogut resoldre la situació que es donava al centre".

Per la seva banda, Joan Martorell, regidor d'Educació i Ocupació s'ha referit al fet "d'iniciar un nou curs amb la satisfacció d'estrenar noves aules i nous espais al Sant Jordi. S'ha fet un gran esforç durant tot l'estiu, entre mestres, pares i mares i tècnics perquè avui fos una realitat". Joan Martorell també ha parlat de l'increment d'alumnes que es dóna, sobretot, a secundària. "Tot fa preveure que es mantindrà aquest increment d'alumnes en la secundària. L'oferta es fa en funció de les necessitats que apareixen, i es preveu que en un moment donat hi haurà un increment notable de l'alumnat tenint en compte les dades demogràfiques". En aquest sentit, ha dit que cal anar analitzant aquesta demanda a mesura que es produeixi.

Inici de curs 2

El total d'alumnes matriculats entre els cursos de P3 i 6è de Primària és de 6.461, dels quals 4.351 (67,34%) ho fan en un centre públic i 2.110 (32,66%) ho fan en un centre concertat.

Si ens fixem en les dades d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), aquí l'increment és més notable, 2.820 enfront als 2.739 del curs 2014/2015. Els alumnes es distribueixen en centres públic, 1.769 alumnes (62,73%), i en centres privats, amb 1.051 alumnes (37,27%).

quadre educació


La ciutat disposa de 22 centres educatius, repartits en 11 escoles públiques d'educació infantil i primària, 6 escoles concertades i 5 instituts públics.

Quant a les dades del primer cicle d'educació infantil, la ciutat disposa de dues llars municipals d'infants, La Baldufa, que disposa de 107 places, i L'Escateret, amb 102 places. Així, el total de places que oferta la ciutat, sumant les que ofereixen les dues llars de titularitat de la Generalitat, és de 442 places.

En aquests darrers anys, el descens de la natalitat està fent plantejar als professionals de l'ensenyament com encarar la nova situació a les aules. És per això que en la darrera reunió del Grup de Treball de Planificació Escolar de Vilanova i la Geltrú es proposava crear un grup de treball per estudiar i planificar l'oferta de places escolars, atesa aquesta baixada demogràfica quant a nombre de naixements. Aquesta planificació es proposa en una projecció de 3 a 5 anys. Aquest grup de treball està integrat per representants i membres al Consell Escolar Municipal (CEM) i direccions de centres de primària i secundària.L'escola Sant Jordi estrena aules i menjador després de la fusió definitiva amb l'escola Pasífae

"Tots som Sant Jordi". Amb aquestes paraules definia el director de l'escola, Francesc Martín, el nou projecte educatiu que comença en aquest centre educatiu després del procés final d'unificació entre les escoles Sant Jordi i Pasífae.

Al llarg de tot l'estiu, tant la direcció del centre com el regidor d'Educació , Joan Martorell, i els tècnics municipals han fet un seguiment exhaustius dels treballs que s'han dut a terme al centre per garantir que les obres del Sant Jordi estiguessin enllestides per a l'inici del nou curs i el centre podia acollir alumnes i mestres amb totes les condicions.

El centre del carrer de la Mare Isabel Ventosa estrena un menjador nou, ubicat en l'ampliació que s'ha dut a terme a l'escola, on també s'hi ubiquen les 6 noves aules per als estudiants de cinquè i sisè. La creació d'un nou espai per a l'hora de dinar era una de les grans reivindicacions que havien fet pares i professors del centre a l'hora d'encarar aquesta ampliació. L'escola disposa de cuina pròpia. Amb la creació d'aquest nou menjador, la sala polivalent es dedicarà exclusivament a sala d'actes i a gimnàs.

Un altre dels canvis que s'han produït al centre ha estat el canvi d'ubicació de la biblioteca, ara traslladada al nou edifici i que entrarà en funcionament en breu, i la instal·lació en el seu lloc de la sala de mestres. L'AMPA també estrena nova ubicació, a l'edifici antic. Aquí també s'han creat noves aules i nous lavabos, que donaran cabuda al major nombre d'alumnes i professors que ara integren l'escola Sant Jordi, al voltant de 600 nenes i nenes i un equip docent format per 42 persones.

Actualment l'escola Sant Jordi té dues línies a nivell de parvularis i primària. Quant a segon i tercer, ara hi haurà quatre línies. I quant a quart, cinquè i sisè, el centre oferirà tres línies. El compromís futur de l'escola, després d'aquest canvi temporal, és anar retornant gradualment a una escola de dues línies, amb la qual cosa, amb l'alliberament de les noves aules que ara es destinaran a cinquè i a sisè, s'hi podria ubicar definitivament l'Escola Oficial d'Idiomes.

Inici de curs

Inici de curs

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració