Menú

Inici del 2013 a les biblioteques municipals

Comparteix:
02/01/2013 9:38

Les biblioteques de la ciutat proposen un seguit d'activitats per a l'inici d'aquest nou any

Les biblioteques municipals de la ciutat proposen un seguit d'activitats per a l'inici d'aquest nou any. A la Joan Oliva, divendres dia 4 de gener a les 12 h, l'Eliseu, carter reial serà el protagonista de l'Hora del Conte. Carme Jariod explicarà a tots els infants com l'Eliseu ha arribat a ser el nostre carter reial.

Del 15 al 26, l'exposició serà Flors. Mostra artística. Dibuixos amb pastel a càrrec d'alumnes de dibuix de l'EMAID.

Per altra banda, la biblioteca Armand Cardona acollirà del 10 al 31 de gener l'exposició Cavall Fort, tant divertit com un joc. Amb motiu del seu 50è aniversari, Cavall Fort ha creat aquesta exposició que propicia el joc i, alhora, repassa la trajectòria de la revista des del format i còmics protagonistes fins a escriptors més significatius i l'impuls a la llengua catalana.

El dimecres dia 23 de gener, a les 19 h, l'escriptora Teresa Costa-Gramunt presentarà el llibre Vetlla de Jordi Llavina. Premi Octubre de poesia (2011). Vetlla parteix d'un argument narratiu: l'ambigua relació entre un noi i una noia l'any 1984. Un llibre de poemes regalat per ella al noi permet recuperar la memòria d'aquesta relació molts anys després.

Dijous dia 24, a les 15.15 h, tindrà lloc la xerrada Aprenem a mirar contes, a càrrec de Mercè Gausachs, logopeda del CDIAP Garraf, i Susana Peix, bibliotecària. Com podem apropar els llibres als més menuts perquè tinguin curiositat i s'iniciïn en l'hàbit de la lectura tot jugant? Aquesta és una activitat adreçada a pares i mares amb nens/es de 6 mesos a 3 anys i cal inscripció prèvia a la Biblioteca.

Finalment, dissabte 26 gener, a les 12 h, l'Hora del Conte consistirà en la presentació del llibre Cançons de bressol. Seguidament hi haurà un concert on cantaran els intèrprets del CD: Marta Casals i Ricard Casals. Marta Balaguer, il·lustradora del conte, també serà present en aquesta activitat. La lletra i la melodia originals d'aquestes cançons de bressol formen part de l'obra Cançoner popular de Catalunya.

Són les cançons que els nostres avantpassats cantaven als seus nadons en diferents punts de Catalunya i que entre el 1921 i el 1936 van anar recollint folkloristes i músics. Aquestes petites joies, part del nostre patrimoni cultural, les ha arranjades i harmonitzades Iñaqui Marquiegui, per tal que les pugueu cantar als nadons del segle XXI.

Aquesta activitat està adreçada a infants a partir de 3 anys.

Flors

Flors

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració