Menú

Vicenç Aguado guanya el 1r Concurs de Relat Curt NegrOliva

Comparteix:
07/07/2011 20:36

El segon premi ha recaigut sobre Ignacio Arribas. Ambdós escriptors veuran publicats els seus relats a l'antologia de gènere negre Crims.cat 2.0, de l'Editorial Alrevés

La Biblioteca Joan Oliva ha estat l'escenari, aquesta tarda, de l'acte de lliurament dels premis del 1r Concurs de Relat Curt NegrOliva, que ha comptat amb un total de 38 textos presentats per autors i autores locals, comarcals i de diversos indrets de Catalunya.

Vicenç Aguado ha estat el guanyador del primer premi del concurs per la seva obra El misteri dels escuts de la plaça de la Vila, mentre que Ignacio Arribas ha estat el segon premiat amb el relat La petita Mariona. Ambdós autors han rebut com a premi un lot de llibres i la publicació de les seves obres a la segona antologia de relats de gènere negre, Crims.cat 2.0, que publica l'Editorial Alrevés.

El tercer i quart lloc han estat, respectivament, pels relats Un mort xerraire, de Mercè Foradada, i El final no té relat, de Joan Abellaneda. En aquest cas, ambdós escriptors han rebut un lot de llibres. 

1r Concurs de Relat Curt NegrOliva
L'objectiu d'aquest concurs és "fomentar la creació literària del gènere negre", que compta amb una gran acceptació entre els usuaris i usuàries de les biblioteques vilanovines, i "treballar transversalment amb els diferents agents que es troben al voltant del món de la lectura", ha explicat Teresa Forcadella, directora de la Biblioteca Joan Oliva.

L'acte ha comptat amb la presència de Neus Lloveras, alcaldessa de VNG, que ha remarcat que aquest concurs "és una iniciativa molt positiva que tindrà un llarg recorregut", ja que "implica als usuaris de la biblioteca", i de Marijó Riba, regidora de Cultura.

Josep Forment, editor de l'Editorial Alrevés i membre del jurat, ha destacat l'èxit de participació i la "gran qualitat" dels relats guanyadors, els quals compartiran antologia amb textos dels grans autors catalans de la novel·la negre.

El jurat d'aquesta primera edició ha estat format pels escriptors Jordi Cervera, Eduard Pascual i Àlex Martín, coautor i antòleg del llibre Crims.cat, Blanca Rosa Roca, presidenta de Roca Editorial, Josep Forment, editor de la Editorial Alrevés, Rosana Lluch, gerent de la llibreria Llorens Llibres, i Teresa Saborit i Mercè Rey, en representació de la biblioteca Joan Oliva i Milà. 

Actuació musical als premis del 1r Concurs de Relat Curt NegrOliva
En aquesta primera convocatòria dels premis s'han presentat 37 textos en la categoria de majors de 18 anys i un en la categoria adreçada als estudiants a partir de 16 anys, el qual ha quedat desert. 

L'acte de lliurament de premis s'ha tancat amb la interpretació de dues peces musicals a càrrec de dos representants de l'Escola de Música Freqüències.

Cal destacar que el concurs ha comptat amb la col·laboració d'Editorial Alrevés, Roca Editorial, les llibreries Llorens Llibres, La Mulassa i Llibreria Ma'at.

Premiats al 1r Concurs de Relat Curt NegrOliva

Premiats al 1r Concurs de Relat Curt NegrOliva

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració