Menú

Els treballadors i treballadores de l'Ajuntament de VNG donen suport al preacord laboral

Comparteix:
18/01/2013 14:30

Dimecres els treballadors i treballadores de l'Ajuntament van votar el preacord que havien signat el govern i els representants sindicals per adaptar-se a les noves condicions laborals

La gran majoria dels treballadors que van votar ho van fer pel sí. El preacord signat el passat 29 de desembre entre l'Ajuntament i els representants sindicals afecta tant al personal laboral i funcionari de l'Ajuntament, com al de les empreses municipals, que estan annexionades al conveni col·lectiu de l'organisme municipal.

El text ha de servir per adaptar-se a les condicions laborals sorgides arran de les darreres retallades del govern estatal i el govern autonòmic, i contempla mesures com les retallades en dies de festa i vacances, els retards i renúncies en els pagaments pendents en concepte d'increment de l'IPC, i altres rebaixes. Tot plegat amb el compromís que no es perdin llocs de treball.

Aquestes mesures han d'ajudar a equilibrar el pressupost municipal per aquets 2013, que l'equip de govern està negociant aquests dies amb els grups de l'oposició per intentar aprovar per Ple el proper mes de febrer.

L'acord allarga el conveni col·lectiu i pacte de condicions que ha d'entrar en vigor de manera immediata i fins a finals de 2016.

Els representants sindicals s'han mostrat molt satisfets d'haver ratificat l'acord en aquesta votació, i sobretot s'han mostrat agraïts per l'alta participació en les votacions.
En el cas dels treballadors del propi Ajuntament, van votar un 71% dels electors, i d'aquests, un 76% ho va fer pel SÍ.
Si ens fixem en els empreses municipals, a la Companyia d'Aigües van votar el 95% dels treballadors, i tots van optar pel vot positiu. A l'IMET van votar el 84 per cent dels electors, i un 92% d'ells ho van fer pel SÍ. A Canal Blau (ICVSAM) es van pronunciar un 85% dels treballadors, el 90% d'ells a favor del SÍ. En el cas de Neàpolis van votar tots, i tots en positiu. Finalment, a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer van votar un 91% dels treballadors, i tots a favor del SÍ.

votació treballadors

votació treballadors

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Atenció a la ciutadania
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració