Menú

El Penedès Marítim trasllada les seves reivindicacions al conseller de Territori i Sostenibilitat

Comparteix:
14/03/2019 14:05

El territori continua reclamant millores provisionals mentre no s'implementin les solucions de mobilitat definitives que preveu el Departament

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, considera que cal insistir en les reclamacions del Penedès Marítim per millorar les condicions de mobilitat a les comarques del Garraf i el Baix Penedès. Aquest matí ha participat a la reunió del món local d'ambdues comarques amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet. El conseller ha escoltat i ha valorat les "legítimes reivindicacions" del territori, però s'ha mantingut en el posicionament del Departament, de no aplicar modificacions immediates ni en els peatges de la C-32 ni en la zonificació tarifària de la Renfe, sinó centrar els esforços en la propera implementació del sistema de vinyeta i el títol de transport públic T-Mobilitat.

"Hi ha un greuge intern entre comarques, això ho admetem. Per això volem evolucionar cap a un sistema de vinyetes, un sistema homogeni de gestió de totes les xarxes viàries d'altes prestacions", ha afirmat el conseller. En aquest sentit, ha defensat la vinyeta i la T-Mobilitat com a solucions per gestionar la mobilitat de forma homogènia a tot el país. La vinyeta substituirà els peatges explícits per l'adquisició d'un adhesiu que autoritzarà circular per totes les autopistes, mentre que la T-Mobilitat serà un títol de transport públic que adaptarà les tarifes a la freqüència d'ús i el recorregut de cadascú. Segons ha explicat Calvet, ambdós projectes estan "molt evolucionats".

La resposta del conseller no ha satisfet el territori, que reclama solucions provisionals mentre no arribin les definitives. L'alcaldessa Neus Lloveras ha manifestat que "no ens resignem, perquè portem massa anys reclamant". Per a l'alcaldessa, el Departament de Territori ha de tenir en compte que el Penedès Marítim no té una alternativa real a l'autopista: "No tenim una via alternativa a la C-32, perquè la carretera de les Costes és absolutament perillosa".

La principal preocupació, ha dit, és millorar la seguretat de la població que es desplaça diàriament entre el Penedès Marítim i l'àrea de Barcelona. "Continuarem insistint per reclamar urgentment reduccions de peatge per als residents, per evitar el gran flux de circulació que hi ha actualment a les Costes del Garraf i afavorir que els usuaris passin pels túnels", ha afirmat. A la reunió amb el conseller s'han plantejat altres afectacions agreujades per l'elevat peatge, com la reducció de competitivitat territorial o la fuga d'empreses i de talent, argumentades amb l'estudi presentat el setembre passat pels consells comarcals.

En la mateixa línia, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, ha ressaltat la unitat del territori en aquesta reivindicació. "Ara continuarem fent el que teníem previst, reunir-nos amb els grups parlamentaris, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Autoritat del Transport Metropolità", ha manifestat. La reunió, celebrada al Vendrell, ha comptat amb les presidentes del Consell Comarcal del Garraf i del Baix Penedès, així com una àmplia representació de càrrecs electes municipals, entitats empresarials i associacions d'usuaris.


Notícies relacionades:

16/1/2019 Els consells comarcals i 20 municipis del Garraf i el Baix Penedès signen el Pacte pel Penedès Marítim

28/09/2018 L'alcaldessa de VNG reivindica la necessitat d'inversió a la comarca per ser més competitiva

Reunió del Penedès Marítim amb el conseller Calvet

Reunió del Penedès Marítim amb el conseller Calvet

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar l'experiencia del visitant a la nostra web
Moltes gràcies per la teva col·laboració