Menú

Convergència i Unió i el Partit dels Socialistes de Catalunya signen un acord per la governabilitat de VNG

Comparteix:
12/06/2015 14:51

Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz presenten un document amb 52 punts per governar la ciutat conjuntament

L'alcaldessa de VNG i cap de llista de Convergència i Unió, Neus Lloveras, i el cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya, Juan Luís Ruiz, han signat aquest matí un acord de 52 punts per la governabilitat de Vilanova i la Geltrú 2015-2019.

Neus Lloveras ha explicat que la seva formació ha fet tots els esforços possibles perquè la ciutat tingui “un govern fort”. Malgrat que la primera opció per formar govern de CiU passava pels partits sobiranistes, l'alcaldessa ha dit que han “posat per davant la ciutat. Ha quedat demostrat que veiem diferent la política municipal”. Neus Lloveras s'ha mostrat satisfeta per l'acord amb el PSC i li ha agraït la voluntat per seure i negociar.

Pacte governabilitat 2 a 250

Juan Luís Ruiz, per la seva banda, creu que ser part del govern municipal “és una oportunitat”. Per Ruiz el PSC es va presentar a les eleccions “per dur a terme tot allò que portem al programa electoral”. El cap de llista socialista demana respecte per les forces polítiques que han assumit el repte de governar la ciutat “en un moment complicat” i reconeix que la seva formació va optar en primer lloc per un pacte d'esquerres “però ha estat impossible”.

L'acord programàtic fixa les bases per la governabilitat de la ciutat entorn de quatre eixos: La Igualtat d'oportunitats i la cohesió social, l'Ocupació i la promoció econòmica, el territori i espai públic i la Transparència i participació.

Les dues formacions han destacat les coincidències dels seus programes electorals, que han estat la base de l'acord. Juan Luís Ruiz considera que “allò que han de fer els partits és seure i dialogar. La ciutadania ha votat pluralitat, també per governar i creiem que no s'han de tenir actituds excloents”.

Pacte governabilitat 3 a 250

CiU i el PSC han explicat que el document està obert a totes les formacions de la nova corporació que s'hi vulguin sumar. “El document parla exclusivament de temes locals”, ha dit Neus Lloveras, en referència a les visions diferents de les dues formacions en la política nacional. “No podem supeditar temes de ciutat a temes nacionals, és impensable, VNG no pot estar tres mesos aturada”.

Demà dissabte es durà a terme la sessió de constitució del nou ajuntament, a partir de les 12 h.

Pacte governabilitat a 350

Pacte governabilitat a 350

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració