Menú

Una quinzena d'alumnes de secundària viatjaran al Sahara per fer un treball d'intercanvi sobre els jocs

Comparteix:
04/03/2009 13:00

L'Ajuntament de Vilanova, l'Associació Catalana d'Amics del Poble Saharauí, ACAPS, i l'Institut Manuel de Cabanyes signen un conveni perquè els estudiants puguin conèixer altres realitats

Una quinzena d'alumnes de segon curs del cicle formatiu d'animació d'activitats físiques i esportives faran el treball de recerca dels crèdits de síntesi al Sàhara. Els nois i noies visitaran els camps de refugiats per intercanviar jocs. Fins ara els estudiants han fet un treball de recerca a Vilanova sobre els jocs tradicionals que mostraran als campaments de refugiats on aprendran també els jocs tradicionals sahrauís. El viatge serà possible gràcies a un conveni entre la regidoria de Cooperació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'ACAPS i l'institut vilanoví.

La regidora de Participació, Iolanda Sánchez, va explicar que "aquesta és una primera experiència i que la voluntat municipal és promoure viatges perquè els joves vilanovins coneguin la realitat dels llocs on darrere hi ha el treball d'una ONG local". Sánchez va destacar també els valors pedagògics i divulgatius de l'experiència.

Segons el director de l'IES Manuel de Cabanyes, Francesc Casasola, la proposta té dos objectius bàsics: realitzar una activitat acadèmica com són els crèdits de síntesi i fer una activitat solidària amb el poble sahrauí. Casasola va dir que “és molt important donar eines com aquestes als joves per augmentar el seu grau de compromís amb la societat”.

El president d'ACAPS a Vilanova i la Geltrú, Àlex Font, va donar les gràcies a l'Ajuntament perquè “és un dels ajuntaments catalans que més s'esforça en donar a conèixer la causa sahrauí”. Font va explicar que la proposta va sorgir del professor Salvador Bernadó i que l'objectiu és que tingui continuïtat.

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, va valorar molt positivament la vinculació de l'educació amb un aprenentatge més global i cívic dels estudiants vilanovins. Elena va destacar que aquest viatge servirà “per difondre la situació dels poble sahrauí, que és el que aquest poble necessita: que es conegui la injustícia en què viu”. L'alcalde també va valorar el fet que aquest viatge significa treballar en una “formació integral de la gent jove, que ha de conèixer el món real, perquè quatre cinquenes parts del planeta viu en una situació injusta”.

El viatge al Sàhara es durà a terme a finals d'abril i tindrà una durada d'una setmana.

conveni acaps

conveni acaps
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració