Menú

El poeta Miquel Desclot destaca el do de la paraula en el convit a la Festa Major

Comparteix:
04/08/2008 12:20

El tradicional parlament ha anat precedit per l'entrada de regidors i pabordes

Aquest matí ha tingut lloc la tradicional entra de regidors i regidores amb els pabordes 2008, a l'Ajuntament de VNG, acompanyats per la música dels grallers de Flor de Violeta, per sentir el convit a la Festa Major 2008.

Una vegada al Saló de Plens, el poeta Miquel Desclot, ha estat l'encarregat de fer el convit a la festa. En el seu parlament, ha destacat que 'una festa que comença honorant en primer lloc la paraula ha d'esdevenir per força una festa honorable en ella mateixa. Diguem que el qui revereix la paraula pot xalar i festivar després amunt i avall, a esquerra i a dreta, pertot i arreu, sense por de caure en la ximpleria, la baixesa o la vulgaritat. Perquè la paraula és, abans que res, la creació que de debò ens fa humans, únics entre els nostres parents primats'.

El poeta, feia referència així al fet que des del 1984 a VNG, el convit a la festa major el faci un escriptor o una escriptora. Miquel Desclot, llicenciat en Filologia, ha publicat llibres de poesia, de literatura per a infants, de prosa memorialista, d'assaig i de traduccions poètiques i teatrals. També ha escrit sobre música i ha proveït textos per a compositors diversos.

Els actes han continuat a les 12, amb el llançament dels 12 morterets, el repic de campanes a totes les esglésies de la ciutat i la concentració de la cercavila lliure a la plaça de la Vila. 

Texte íntegre del convit

Galeria d'imatges

convit fm

convit fm

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració