Menú

VNG acull aquest cap de setmana el IV Meetting sobre sistemes estel·lars dobles i múltiples

Comparteix:
14/09/2015 14:23

Prèviament a la celebració del congrés, dijous es farà una xerrada-col·loqui adreçada al públic

Més d'un centenar de persones ja s'han inscrit a la xerrada-col·loqui sobre 'Les estrelles i la nostra galàxia' que se celebrarà aquest dijous, a les 18.30 h, a l'auditori de Neàpolis. La xerrada s'organitza prèviament a la quarta trobada internacional sobre sistemes estel·lars dobles i múltiples que se celebrarà a Vilanova i la Geltrú del 18 al 20 de setembre.

Tant la sessió divulgativa que s'adreça al públic en general com el congrés internacional adreçat a científics i professionals, se celebraran a l'auditori de Neàpolis, l'espai de la Tecnologia i la Innovació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Per assistir a la xerrada només cal inscriure's prèviament a través del web del Campus Universitari de la Mediterrània (CUM). Aquesta és una de les dues activitats adreçades al públic que els organitzadors del congrés, l'Observatori Astronòmic del Garraf (OAG) i el CUM, han preparat amb l'objectiu de completar les jornades científiques. La segona activitat, també amb un marcat caràcter divulgatiu i didàctic, es realitzarà dissabte 19 de setembre de les 18 a les 21 h. A Neàpolis s'instal·larà un planetari de l'equip Fora d'Òrbita-OAG que oferirà sessions gratuïtes per conèixer la Via Làctia. Per participar en aquestes sessions també cal fer inscripció prèvia a través del web del CUM.

El IV International Meetting sobre sistemes estel·lars dobles i múltiples acollirà a la capital del Garraf una quarantena d'equips internacionals de recerca provinents de la Unió Europea, Rússia, Estats Units i Argentina. Durant la celebració del congrés, l'obertura del qual es farà divendres a les 18 h i anirà a càrrec de l'alcaldessa de la ciutat Neus Lloveras, es presentaran resultats, tècniques i metodologies que han permès als científics obtenir nous coneixements sobre aquests sistemes estel·lars. Pel que fa a l'aportació local, cal destacar que l'OAG ha esdevingut un referent internacional en la realització de programes de recerca en sistemes dobles i múltiples en col·laboració amb equips d'institucions internacionals, que en els darrers anys ha permès el descobriment de 3.000 nous sistemes que han rebut la denominació 'Garraf'.

inscr¡pcions xerrada astronomia

inscr¡pcions xerrada astronomia

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Creació, innovació i tecnologia
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració