Menú

La Festa de l'Animal servirà per donar a conèixer la nova ordenança

Comparteix:
09/10/2013 15:12

La festa de dissabte 19 ha de servir per conscienciar la ciutadania sobre la tinença responsable d'animals, i servirà per difondre la recent aprovada ordenança sobre la tinença d'animals

El Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú organitza la segona edició de la Festa de l'Animal amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania i fer que Vilanova sigui una ciutat amiga dels animals.
Es tracta d'un aparador on les empreses del sector, organismes i associacions poden mostrar a la ciutadania la seva tasca diària, i a banda és una plataforma mitjançant la qual l'Ajuntament vol conscienciar sobre la tinença responsable d'animals, aprovada recentment pel ple municipal. Així des del servei de medi ambient s'informarà al públic i als professionals sobre les particularitats de la nova ordenança, mostrant per exemple les darreres actuacions en el projecte de colònies de gats controlades a la ciutat.

La jornada estarà dedicada als animals, i es realitzaran activitats divulgatives i demostratives amb gossos, a més de tallers de sensibilització sobre la tinença responsable dels animals, i contra els abandonaments.

En aquesta segona edició es repetirà la passarel·la d'adopció, que va ser tot un èxit l'any passat, i per això s'ha establert una col·laboració amb les protectores d'animals perquè puguin mostrar alguns dels animals que busquen una família que els adopti. A més, s'oferirà la passarel·la "Mostra'ns el teu amic", on els ciutadans podran lluir el seu animal.

Una de les novetats de la Festa, que estarà ubicada a la rambla Principal de deu del matí a dos quarts de nou del vespre, és l'espai de reciclatge de materials per animals de companyia. El material que en surti anirà destinat a les protectores d'animals.

Pel que fa a l'anomenada "pista d'animals", hi haurà activitats durant tot el dia. Una de les més destacades és la que s'organitza des de l'agenda 21 escolar perquè els nens i nenes puguin participar amb animals ensinistrats, com a espectadors i com a protagonistes. Hi haurà, entre altres, activitats amb gossos ensinistrats de la Guàrdia Civil i dels Mossos d'Esquadra. També es podran veure demostracions d'agility, gossos de rescat i gossos pigall.

Podeu consultar el programa de la II Festa de l'Animal aquí 

A la festa hi participen i col·laboren les principals empreses del sector i de la ciutat relacionades amb els animals, i tot i que enguany els expositors han hagut de pagar per ocupar un estand, el grau de repetició en relació a l'any passat és del 90%.

Cal destacar que, encara en el marc de la fira, diumenge 20 a partir de les 12 del migdia se celebrarà un intent de rècord mundial de presència de gossos a la platja de Ribes Roges. L'associació animalista sense ànim de lucre AUDA s'ha proposat aconseguir que les platges de Vilanova s'omplin de gossos per demostrar que els gossos són capaços de conviure amb les persones de forma civilitzada en una zona pública.

festa animal foto

festa animal foto

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració