Menú

El bot de salvament Víctor Rojas ja és al seu emplaçament definitiu

Comparteix:
04/03/2015 14:51

La joia de l'Espai Far ha estat col·locada al seu porxo, on s'acabarà de restaurar i es podrà visitar a partir d'aquest estiu

El passat mes d'octubre, una grua de grans dimensions traslladava el bot de salvament Víctor Rojas uns metres i el situava, en els mateixos jardins del Far de Sant Cristòfol, sobre uns cavallets de fusta que permetien abordar la seva restauració sota una carpa especial.

Aquest matí la grua ha tornat a alçar el bot, la joia de l'Espai Far, a l'espai que s'ha construït expressament per a exposar-lo com a peça de museu, un porxo des d'on les properes setmanes s'acabaran els treballs de restauració i pintat.

Després de 14 anys a la intempèrie, el bot de salvament marítim Víctor Rojas es trobava en força mal estat. Per això s'ha sanejat, despintat, sorrejat, decapat, i s'han reposat totes les peces de fusta que estaven en mal estat.

Víctor Rojas 1   Víctor Rojas 2  Víctor Rojas 3

El bot fou construït l'any 1916 a les Drassanes de Miquel Corbeto de Barcelona, i arribà a Vilanova i la Geltrú l'any 1925. Es tracta de la peça més emblemàtica de la col·lecció del Museu del Mar, ja que és l'únic dels tres bots d'aquests tipus que es conserven a Catalunya - els altres dos es troben a Calafell i Sant Feliu de Guíxols - que manté la seva estructura original. El Víctor Rojas va realitzar funcions de salvament fins a l'any 1957.
És un bot mixt tipus Beeching-Peake per navegar a rem i vela. De 14 rems, portava dos pals, un en el centre del bot i l'altre subjecte a la càmera de proa. Les seves mides són: 11 metres d'eslora, 2,70 de mànega i 0,80 de puntal.

Notícia relacionada

Podeu veure un àlbum de fotografies de les operacions de trasllat aquí

Víctor Rojas gran

Víctor Rojas gran

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració